De positive tendenser fortsætter i de danske håndbold ligaer

17. november 2017

Allerede efter de første to spillerunder i HTH Go Ligaen og 888ligaen var der tegn på en positiv tendens i form af gode tilskuertal og endnu mere positive seertal. Den tendens ser nu ud til at fortsætte, her inden vi går ind i de rigtig mørke og dermed rigtig gode håndbold måneder.

Sammenligner man årets TV kampe indtil dato med det samme sidste år, så viste TV2 Sport sidste år 44 kampe med i alt 2.464.500 seere, hvilket giver et snit på ca. 56.000. I år har TV2 Sport vist 46 kampe med i alt 3.461.500 seere, hvilket giver et snit på hele 75.250, som er noget højere end de tal, som dansk håndbold har turdet håbe på. Set over hele sæsonen 2016/2017 viste TV2 Sport 132 kampe med et gennemsnits seertal på lidt over 64.000.

-Det er en fornøjelse, når vi dagligt tjekker seertallene på vores TV kampe, siger direktøren i Divisionsforeningen Thomas Christensen. -En stille intern målsætning, da vi lavede noget ekstra ud af at markedsføre sæsonstarten nationalt, var at være oppe på gennemsnitstallene fra sidste sæson ved indgangen til de måneder, vi ved er bedst at lave håndbold i. At vi er så meget over sidste års tal, er jo næsten uvirkelig og bekræfter over for os, der arbejder med håndbolden til dagligt, at det er en vare danskerne vil have.

Nu kunne man så frygte, at de højere seertal betyder, at færre tilskuere kommer i hallerne for at se kampene live. Men det er faktisk ikke tilfældet. Tværtimod.

Kigger man på tilskuertallene for den periode vi har spillet i denne sæson og sammenligner med samme periode sidste år, så viser det en fremgang i både 888ligaen og i HTH Go Ligaen. De bedste dameligaklubber har i sæsonens første kampe samlet gennemsnitlig 1.199 til kampene mod 1.048 i sidste sæsons åbning. Hele sæsonen, og her kigger vi kun på grundspillet, havde et gennemsnitlig tilskuertal på 1.088, men det tyder alt på vil blive slået i denne sæson med flere længder.

Hos herrerne er fremgangen noget mindre, men udgangspunktet er også noget højere. I de første runder sidste år var der 1.723 til kampene og i år er tallet på 1.730, så det kan vel nærmest betegnes som status quo. Så med de ovenstående fakta, kan man rolig sige, at der er stor stigning i interessen for dansk elite håndbold.

-Der er svært at få armene ned, når man ser på udviklingen i de her tal, ” siger Thomas Christensen, og sender mange rosende ord videre til spillets parter. -Jeg er sikker på, at de her tal kun skabes ved hjælp af hårdt arbejde ude i klubberne, men også ved et godt og konstruktiv samarbejde mellem klubberne indbyrdes og med TV2 Sport. Vores åbne og ærlige dialog med hinanden gør, at TV2 ved, hvad de kan få ude i klubberne, og samtidig ved klubberne, hvornår TV2 kan understøtte med at få gode historier ud til klubbens følgere og fans.

-Vi har i Divisionsforeningen i de sidste år arbejdet med at få udbredt den viden, der i forvejen er i klubberne. Og vi oplever hele tiden stor interesse i at dele gode idéer og i fællesskab skabe nye til alles gavn, og jeg må sige, at det er fornøjelse at opleve på nærmeste hånd, slutter direktøren, der lige får indskudt at foreningen igen har taget initiativ til at invitere klubbernes kommunikationsfolk til en fælles inspirationsaften, og her kvitterer klubberne igen med stor opbakning, når over 35 deltager på mandag.

x