Aalborg Håndbold vinder DM-guld!

1. juni 2024

Med en yderst kneben sejr på hjemmebane over Fredericia Håndboldklub på 27-26 sikrede Aalborg Håndbold sig lørdag sen eftermiddag årets DM-guldmedaljer, hvilket er klubbens syvende DM-titel gennem tiderne. Den første kom i hus tilbage i 2009/10 sæsonen.  

For tredje sæson i træk var aalborgenserne på hjemmebane i en tredje og altafgørende DM-finale, og mens det glippede de to forrige år, var tredje gang altså lykkens gang for Mikkel Hansen og Co, der dog måtte hele følelsesregisteret igennem, da en flot første halvleg og 5-målsføring ved sideskiftet, blev afløst af en anden halvleg, der havde et flot fightende FHK-mandskab i teten og som fik kontakt ved 26-26 med 3 minutter før tid. Men en scoring af Hoxer og en efterfølgende redning af Landin afgjorde kampen til fordel for Stefan Madsens tropper. Det var i øvrigt samme Madsens sidste hjemmekamp i spidsen for Aalborg Håndbold – hvilken måde at runde af på.

Aalborg Håndbold har generelt haft en meget flot liga-kampagne, da de vandt grundspillet med syv points margen til netop Fredericia Håndboldklub, der altså tog årets sølvmedaljer, hvilket er et step op ad rangstigen for holdet, der sidste år vandt bronze efter 43 års medaljetørke. Stort tillykke til begge hold!   

De nykårede danske mestre fra Aalborg Håndbold kommer i øvrigt ikke til at hvile længe på laurbærrene, for klubben er også med Champions League Final4, der løber af stablen d. 8.-9. juni i Köln.

I kampen om årets bronzemedaljer tog Skjern Håndbold tidligere på dagen bronzemedaljer med en sikker hjemmesejr på 39-31 over Ribe-Esbjerg HH.

x