Tredje gang var lykkens gang for Odense Håndbold

Odense Håndbold har de seneste to sæsoner været i Sparekassen Danmark Super Cup finalen – og tabt begge. I dag blev tredje gang lykkens gang for klubben, der med en sejr over Team Esbjerg på 30-25 snuppede sæsonens første trofæ og en vindercheck på 75.000 kr.

Første halvleg var en tempofyldt og lige affære. Jovist var der fejl fra begge holds side i sæsonåbneren, men på intensitet og benhård fight om hver en bold og centimeter på banen var der intet at udsætte. Holdene skiftedes igennem de første tredive minutter til at føre med både et og to mål, og ved pause-fløjtet var stillingen 14-14.

Fra anden halvlegs start kom Odenses Althea Reinhardt på banen, og landsholdskeeperen tog godt fra i Odense-målet, hvilket banede vejen for, at holdkammeraterne langsomt men sikkert kunne øge føringen, der til sidst endte med en nogenlunde sikker fem-målsejr. Udover Reinhardt spillede også Housheer og ikke mindst stregspiller Aardahl stærkt kampen igennem og scorede henholdsvis 8 og 9 gange.

Stort tillykke til Odense Håndbold med klubbens første Super Cup trofæ!

Best Player for Odense Håndbold blev Dione Housheer, mens Nora Mørk tog titlen for Team Esbjerg.

Der er tophåndbold på menuen i Randers, når sæsonen 2023/24 åbner med Sparekassen Danmark Super Cup. Randers er nemlig udvalgt som værtsby til det dobbelte opgør. Kampene inkluderer topholdene Team Esbjerg (danske mestre) mod Odense Håndbold (sølvvindere), samt GOG (danske mestre) mod Aalborg Håndbold (sølvvindere).

GOG fortsætter trofæ-høsten

GOG sidder på alle tre nationale trofæer. Det blev en kendsgerning, da de forsvarende danske mestre og Santander Cup vindere snuppede Sparekassen Danmark Super Cup pokalen med en sejr over rivalerne fra Aalborg Håndbold med 34-32.

Der var godt gang i den i Arena Randers onsdag aften, da GOG og Aalborg Håndbold tørnede sammen. Det var ikke lige til at se, at holdene netop har taget hul på sæsonen med en del nye spillere på hvert hold. Kampen bølgede frem og tilbage fra start, hvor især Mikkel Hansen svingede taktstokken for aalborgenserne med både mål og assists. For GOG viste nyerhvervelserne Blonz og Mensing sig som store aktiver, og den tætte første halvleg endte med 17-18 i Aalborg Håndbolds favør.

Fra anden halvlegs start kom Hansen & Co. bedst fra start. Med ti minutter spillet var de forsvarende Super Cup vindere på vej mod endnu en sejr i sæsonåbneren (hvilket ville have været den femte Super Cup sejr i streg), da holdet bragte sig foran med fire mål 21-25.

Herefter var der en mindre stillingskrig, men med to lynhurtige scoringer af Blonz på 12 sekunder var der pludselig tæt kontakt ved 24-25.

Udover Mensing og Blonz, spillede også fynboernes Nicolai Pedersen en fremragende kamp. Højre backen diskede op med både mål og vigtige assists og bidrog dermed kraftigt til, at fynboerne fik kæmpet sig stærkt tilbage i opgøret. Fra at have været bagud med 4 mål førte de gulblusede pludselig med 3 mål, og den margen holdt de helt frem til sidste minut.

Her tog Aalborg Håndbold så timeout, og via to brændte skud af Vind og to scoringer af Hoxer kom der pludselig uventet spænding i kampen. Dog fik Vind atter en chance med fem sekunder igen og denne gang brændte højre fløjen ikke, hvilket resulterede i 34-32 resultatet.

Dermed var den første sejr i Super Cup regi en realitet for GOG. Kæmpe tillykke med trofæet!

Best Player i kampen for GOG blev Alexander Blonz (der også blev topscorer med 10 mål), mens Mikkel Hansen vandt Best Player for Aalborg Håndbold.