Årets Hold HTH Herreligaen

13. april 2022

Kampene i grundspillet i HTH Herreligaen er afsluttet og Divisionsforeningen Håndbold har traditionen tro kåret Årets Hold på baggrund af indsamlet statistisk materiale på alle spillernes aktioner i de 30 runder. 

4 hold er repræsenteret på Årets Hold, hvor Skjern Håndbold ”stikker ud” med hele tre spillere, mens grundspillets suveræne vindere fra GOG, har to spillere med, heriblandt Jerry Tollbring, der målt på MEP-pointtallet er helt i top i HTH Herreligaen.  

Årets Hold: 

Målvogter: Christoffer Bonde, Skjern Håndbold 52,39 MEP 

Bonde tegnede inden denne sæson en 2-årig kontrakt med Skjern Håndbold, og det har ingen af parterne næppe fortrudt, da den 23-årige målvogter har stået ganske fremragende for de grønblusede. En plads på Efterårets Hold er vekslet til en Årets ditto, og ikke alene er Bonde den keeper, der har det højeste samlede MEP-tal, han er også den med den højeste gennemsnitlige redningsprocent på 35.

Venstre fløj: Jerry Tollbring, GOG 107,02 MEP 

Han blev hentet ind som erstatning for den danske landsholdsspiller Emil Jakobsen inden sæsonen, og hvilken erstatning Tollbring har vist sig at være. Ikke alene var den svenske fløj udtaget til Efterårets Hold, han er også suveræn topscorer i HTH Herreligaen, hvor han i weekenden rundede vilde 200 mål (endte på 203) efter 28 kampe. Og nåh ja, så er han også den spiller, der troner øverst på MEP-listen.      

Venstre back: Simon Pytlick, GOG 98,56 MEP 

GOG har været aldeles suveræne i grundspillet, der blev vundet med en margen på 5 point til Aalborg Håndbold. Den flotte fynske indsats, har Simon Pytlick haft sin store andel i, da venstrebacken uge efter uge har leveret på et tårnhøjt niveau. Pytlick er nummer 4 på den samlede MEP-liste, men har faktisk også alderen til U-MEP-listen, som han topper suverænt.    

Playmaker: Lasse Mikkelsen, Skjern Håndbold 88,05 MEP 

Med en fantonkamp i sidste spillerunde (16 mål og 5 assists ude mod Aalborg Håndbold), overhalede Lasse Mikkelsen, Allan Damgaard, i kampen om at komme på Årets Hold på playmakerpositionen. Mikkelsen har generelt spillet fantastisk for Skjern Håndbold, hvor han både er nummer fire på den samlede topscorer-liste og på assist-listen.   

Højre back: Jacob Lassen, Bjerringbro-Silkeborg 105,74 MEP 

Turen går sydpå til Bundesligaen efter denne sæson, men hvilket aftryk Lassen har sat på HTH Herreligaen i sin sidste sæson under hjemlige himmelstrøg i denne omgang. Den 26-årige landsholdsspiller har således opnået næstflest MEP-point af alle spillere på tværs af alle positioner, og Lassen kan også kigge tilbage på en særlig vild præstation mod KIF Kolding for nylig, der sendte ham direkte ind på en fjerdeplads på All Time MEP-listen. 

Højre fløj: René Rasmussen, Skjern Håndbold 72,37 MEP 

Skjern Håndbold nuppede tredjepladsen i grundspillet og tager dermed 1 point med sig over i slutspillet. En af de helt store profiler i denne sæson har været René Rasmussen, der fra sin position som højre fløj har vist sig særdeles træfsikker med 101 mål på 128 forsøg svarende til en scoringsprocent på 79. 

Stregspiller: Andreas Magaard, Nordsjælland Håndbold 71,9 MEP 

I sidste spillerunde undgik Nordsjælland Håndbold den direkte nedrykning, og det kan de neongrønne blandt andet takke Andreas Magaard for. Ingen andre stregspillere har således samlet præsteret så godt sæsonen igennem som Magaard, der også kan glæde sig over at have været på Rundens Hold fire gange. Magaard skifter efter denne sæson til den tyske Bundesliga og Hamborg, hvor han bliver holdkammerat med en anden spiller fra Årets Hold - Jacob Lassen.    

x