Efterårets Hold i HTH Herreligaen

12. januar 2022

I morgen starter EM i Ungarn & Slovakiet, og dermed er der dømt kamppause i HTH Herreligaen.  

Traditionen tro er det derfor tid til at kåre Efterårets Hold, hvor Divisionsforeningen Håndbolds statistik-pointsystem ”Most Effective Player” (MEP) ligger til grund for udvælgelsen. Alle spillere på de respektive syv positioner er således blevet sammenlignet, og Efterårets Hold er derefter fundet.  

Allerførste mand på ”holdkortet” er sidste sæsons helt store åbenbaring Mathias Gidsel. Den blot 22-årige højre back har fortsat de vilde takter i denne sæson, og er helt på toppen på MEP-listen over alle spillere i HTH Herreligaen. 75,88 point har Gidsel samlet, og han er dermed i den grad i storform inden EM. GOG-spilleren får følgeskab på Efterårets Hold af holdkammeraterne Jerry Tollbring og Simon Pytlick, og trioen har i høj grad haft deres andel i fynboernes flotte efterår, hvor holdet er ubesejret i HTH Herreligaen, førerhold i deres European League gruppe og klar til Santander Final4. 

Skjern Håndbold er også flot repræsenteret på Efterårets Hold med to spillere i skikkelse af målvogter Christoffer Bonde og højre fløj René Rasmussen. Holdet fuldendes af SønderjyskE Herrers stregspiller Frederik Ladefoged og TTH Holstebros playmaker Allan Damgaard. 

Efterårets Hold i HTH Herreligaen er: 

Målvogter: Christoffer Bonde, Skjern Håndbold, 31,18 MEP 

Venstre fløj: Jerry Tollbring, GOG, 71,72 MEP 

Venstre back: Simon Pytlick, GOG, 67,39 MEP (genganger fra sidste efterår) 

Playmaker: Allan Damgaard, TTH Holstebro, 57,00 MEP 

Højre back: Mathias Gidsel, GOG, 75,88 MEP 

Højre fløj: René Rasmussen, Skjern Håndbold, 42,96 MEP 

Stregspiller: Frederik Ladefoged, SønderjyskE Herrer, 34,12 MEP 

Om MEP-systemet   

MEP er et udtryk for, hvor effektiv den enkelte spiller er i alle angrebs-facetterne. Eksempelvis giver mål og assist plus point, mens brændte skud og fejlafleveringer giver minus. På baggrund af alle aktioner opnår den enkelte spiller et samlet point-antal efter hver kamp, der viser, hvor effektiv han har været sammenlignet med alle de andre spillere. MEP-scoren akkumuleres fra kamp til kamp, hvorefter der skabes et samlet overblik over, hvilke spillere, der gennemgående er mest effektive i HTH Herreligaen. Dette kategoriseres på hver position og dermed kåres Efterårets Hold.

 Se video med Efterårets Hold i HTH Herreligaen her:

x