Efterårets hold i HTH Herreligaen – Balling giver alle baghjul

13. januar 2021

VM i Egypten står for døren, og dermed ligger HTH Herreligaen stille for en stund efter 18 spillerunder i første halvdel af sæsonen.

Traditionen tro er det også tid til at kåre Efterårets Hold, hvor Divisionsforeningen Håndbolds statistik-pointsystem ”Most Effective Player” (MEP) ligger til grund for udvælgelsen. Alle spillere på de respektive syv positioner er blevet sammenlignet, og Efterårets Hold er derefter fundet.

Før sæsonen hentede KIF Kolding Peter Balling til holdet, og det har den hæderkronede klub nok ikke fortrudt, da Balling har imponeret alt og alle siden sin ankomst. Efter 18 runder indtager højre backen således toppositionen på MEP-listen med samlet 69,14 point. Indsatsen har selvsagt skaffet Balling en plads på Efterårets Hold, hvor han kan glæde sig over at få selskab af holdkammeraten Andreas Flodmand på højre fløj. 

”Runner Up” på selve MEP-listen er TMS Ringsteds Morten Hempel Jensen, der indtager venstre back positionen, mens de øvrige spillere på holdet er Simon Gade (AAH), Bjarke Christensen (MTH), Miha Zvizej (REH) og Simon Pytlick (GOG).

Efterårets Hold i HTH Herreligaen er:

 Målvogter: Simon Gade, Aalborg Håndbold 29,31 MEP (genganger fra sidste år)

 Venstre fløj: Bjarke Christensen, Mors-Thy Håndbold 59,6 MEP

 Venstre back: Morten Hempel Jensen, TMS Ringsted 67,26 MEP

 Playmaker: Simon Pytlick, GOG 53,45 MEP

 Højre back: Peter Balling, KIF Kolding 69,14 MEP

 Højre fløj: Andreas Flodman, KIF Kolding 56,73 MEP (genganger fra sidste år)

 Stregspiller: Miha Zvizej, Ribe-Esbjerg HH 55,35 MEP 

Om MEP-systemet 

MEP er et udtryk for, hvor effektiv den enkelte spiller er i alle angrebs-facetterne. Eksempelvis giver mål og assist plus point, mens brændte skud og fejlafleveringer giver minus. På baggrund af alle aktioner opnår den enkelte spiller et samlet point-antal efter hver kamp, der viser, hvor effektiv han har været sammenlignet med alle de andre spillere. MEP scoren akkumuleres fra kamp til kamp, hvorefter der skabes et samlet overblik over, hvilke spillere, der gennemgående er mest effektive i HTH Herreligaen. Dette kategoriseres på hver position og dermed kåres Efterårets Hold. 

x