Efterårets hold i HTH Herreligaen – VM-stregen Lukas Jørgensen topper

4. januar 2023

Om præcis en uge starter VM, hvor de danske håndboldherrer jagter et vaskeægte VM-hattrick.

Dermed er der naturligvis kamppause i HTH Herreligaen, og vanen tro er det tid til at kåre Efterårets Hold, hvor Divisionsforeningen Håndbolds statistik-pointsystem ”Most Effective Player” (MEP) ligger til grund for udvælgelsen. Alle spillere på de respektive syv positioner er således blevet sammenlignet, og Efterårets Hold er derefter fundet.

Landstræner Nikolaj Jacobsen kan glæde sig over, at han får HTH Herreligaens mest formstærke spiller med sig til VM i Sverige/Polen, da GOG’s Lukas Jørgensen har præsteret aldeles suverænt i første halvdel af sæsonen. 

77,08 MEP-point har Jørgensen akkumuleret over 18 kampe, hvor GOG-stregen har ramt Rundens Hold ikke færre end 9 gange. Jørgensen får følgeskab på Efterårets Hold af holdkammeraten Emil Madsen, og GOG er i øvrigt det eneste mandskab, der har to spillere med på holdet.

Ikke langt fra Jørgensens flotte MEP-tal ligger tre spillere, der også har scoret MEP-tal over 70. Det drejer sig om Bjerringbro-Silkeborgs Mads Kjeldgaard Andersen, Skanderborg Aarhus Håndbolds Thomas Arnoldsen (der blev kåret til månedens spiller i både november og december), samt Bjarke Christensen fra KIF Kolding (øjeblikkelig topscorer i HTH Herreligaen).

Holdet afrundes af målvogter Rasmus Henriksen fra Mors-Thy Håndbold samt Mathias Jørgensen fra Ribe-Esbjerg HH.

 Efterårets Hold i HTH Herreligaen er: 

Målvogter: Rasmus Henriksen, Mors-Thy Håndbold, 45,86 MEP  

Venstre fløj: Bjarke Christensen, KIF Kolding, 71,53 MEP  

Venstre back: Mads Kjeldgaard Andersen, Bjerringbro-Silkeborg, 76,23 MEP  

Playmaker: Thomas Arnoldsen, Skanderborg Aarhus Håndbold, 73,01 MEP  

Højre back: Emil Madsen, GOG, 63,78 MEP  

Højre fløj: Mathias Jørgensen, Ribe-Esbjerg HH, 42,47 MEP  

Stregspiller: Lukas Jørgensen, GOG, 77,08 MEP 

 
Om MEP-systemet  

MEP er et udtryk for, hvor effektiv den enkelte spiller er i alle angrebs-facetterne. Eksempelvis giver mål og assist plus point, mens brændte skud og fejlafleveringer giver minus. På baggrund af alle aktioner opnår den enkelte spiller et samlet point-antal efter hver kamp, der viser, hvor effektiv han har været sammenlignet med alle de andre spillere. MEP-scoren akkumuleres fra kamp til kamp, hvorefter der skabes et samlet overblik over, hvilke spillere, der gennemgående er mest effektive i HTH Herreligaen. Dette kategoriseres på hver position og dermed kåres Efterårets Hold.

x