Flagdagen kickstarter en måned, hvor sporten hylder Danmarks veteraner og hjælper de ledige i job

5. september 2022

34 anerkendelseskampe i dansk topsport, heraf samlet 10 kampe fra HTH Herreligaen og 1. division Herrer, udgør storladen hyldest til Danmarks veteraner og en unik indsats for at få de skadede og ledige i job.

Når Danmarks veteraner mandag d. 5. september fejres på den officielle Flagdag, markerer det starten på en hel måned, hvor dansk topsport går sammen om at hylde og hjælpe de danske veteraner.

Samtlige klubber fra 3F Superligaen (fodbold), ni klubber fra HTH Herreligaen (håndbold) og hele Metal Ligaen (ishockey) er en del af Veteran Match, og sammen med yderligere et par klubber fra de sekundære ligaer i dansk fodbold og håndbold afvikles de i alt 34 anerkendelseskampe.

”Vores veteraner fortjener en helt særlig anerkendelse for deres indsats som udsendte i krig for Danmark. Særligt i en tid, hvor krigen i Europa påvirker os alle, er det vigtigt, at vi husker at anerkende de mennesker, der har risikeret deres liv for at passe på os alle sammen. Derfor er det også fantastisk og en smule overvældende, at vi nu har samlet 34 professionelle sportsklubber, der over en måned leverer hver deres unikke hyldest til ære for Danmarks veteraner,” siger Frans Hammer, næstformand i Danmarks Idrætsforbund og medlem af styregruppen bag Veteran Match.

Flag, klapsalver og jobdage

Udover de mange anerkendelseskampe, hvor klubberne iklæder deres stadions og arenaer med Veteran Match-flag og en række andre synlige tiltag, byder september og dele af oktober på i alt otte jobmatch-dage på tværs af landet.

Disse jobmatchdage faciliteres af udvalgte klubber i tæt samarbejde med DIF Soldaterprojekt og de lokale kommuner. Her inviteres jobsøgende veteraner til match-making med klubbernes lokale erhvervsnetværk med henblik på at hjælpe ledige veteraner i beskæftigelse. Herunder også de fysisk og/eller psykisk skadede, der kan hjælpes i praktik eller skånejobs.

Som en del af Veteran Match bliver der solgt pins, ligesom klubberne donerer spillertrøjer til salg på auktion. Pengene går til at støtte og udvikle DIF Soldaterprojekts godt 40 Safe Zones, hvor der tilbydes idrætsaktiviterer målrettet skadede veteraner.

HER AFVIKLES HYLDESTKAMPE i HTH Herreligaen samt 1. division Herrer:

7. sep: Lemvig-Thyborøn Håndbold – Fredericia HK (HTH Herreligaen)
7. sep: Skjern Håndbold – SønderjyskE Herrer (HTH Herreligaen)
11. sep: TTH Holstebro - Skanderborg Århus Håndbold (HTH Herreligaen)
11. sep: SønderjyskE Herrer - Bjerringbro Silkeborg (HTH Herreligaen)
16. sep: Bjerringbro-Silkeborg – Fredericia HK (HTH Herreligaen)
16. sep: TMS Ringsted - Roskilde Håndbold (1. div. håndbold)
17. sep: Nordsjælland Håndbold - KIF Kolding (HTH Herreligaen)
17. sep: Skive fH - Team Sydhavsøerne (1. div. håndbold)
22. sep: KIF Kolding - Skanderborg Århus Håndbold (HTH Herreligaen)
28. sep: Mors-Thy Håndbold – SønderjyskE Herrer (HTH Herreligaen)
 

FAKTA OM VETERAN MATCH 2022

Et samarbejde mellem DIF Soldaterprojekt, kommuner, lokale veteranaktører, virksomheder og professionelle sportsklubber. Herunder alle klubber fra 3F Superliga, Metal Ligaen og en række klubber fra HTH Herreligaen.
Sigter mod at hjælpe ledige veteraner – herunder de skadede - tilbage på arbejdsmarkedet og hylde og anerkende dem på stadions og i haller for deres indsats for Danmark.

Match day-events afvikles fra uge 36-39 over hele landet – med jobmatch-dage sideløbende og efter.
Veteran Match støttes økonomisk af Grundfos Fonden

Læs mere på veteranmatch.dk, hvor veteraner også kan tilmelde sig både hyldestkampe og jobmatch.

x