Herreligaen hylder virkelighedens helte under Veteran Match

4. juli 2023

Med 46 hyldestkampe i toppen af dansk fodbold, håndbold og ishockey byder efteråret på en historisk stor Veteran Match, hvor danske soldaterveteraner hædres og styrkes til at komme i job. For Herreligaens vedkommende falder kampene i uge 36.

Soldaterveteraner på halgulvet, enorme flag på Danmarks største fodboldstadions og professionelle ishockeystjerner i camouflagetrøjer på isen.

Alt dette og meget mere venter, når DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund til september står i spidsen for tre ugers unik hyldest og anerkendelse af danske krigsveteraners indsats for Danmark. Med første hyldestkamp d. 3. september og den sidste d. 25. september.

I alt 11 klubber fra Herreligaen deltager- Disse er:

Mors-Thy Håndbold
Lemvig-Thyborøn Håndbold
Skjern Håndbold
TTH Holstebro
KIF Kolding
SønderjyskE Herrer
TMS Ringsted
Bjerringbro-Silkeborg Håndbold
Nordsjælland Håndbold
Ribe-Esbjerg HH
Fredericia Håndboldklub

*Derudover deltager også Skive FH og HC Midtjylland fra 1. division med en hyldestkamp begge steder.

Det er tredje år i træk, at Veteran Match afvikles som et nationalt initiativ, der skal sætte fokus på alle de mennesker, der sætter deres liv på spil for at beskytte Danmark og vores værdier. Nogle er aldrig vendt hjem fra deres mission, nogle er vendt hjem med varige mén, mens andre er vendt hjem til fortsat tjeneste eller en ny civil karriere. Veteran Match giver alle disse mennesker en særlig respekt og anerkendelse.

”I Danmark har vi ikke altid været gode nok til at hylde virkelighedens helte, men det skal der laves om på. Veteran Match har gennem de seneste år givet os en platform til at vise vores anerkendelse for veteranernes store indsats, og nu tilføjer vi endnu et lag ved at afvikle hele 46 hyldestkampe i dansk topsport spredt udover hele landet. Takket være en imponerende forsamling af ansvarsbevidste og dedikerede klubber og kommuner,” siger næstformand i DIF, Frans Hammer.

Ligesom de forrige år afvikles Veteran Match i et tæt samarbejde med blandt andet Herreligaen, hvor der både før og under kampstart vil være en særlig hyldest af danske soldaterveteraners indsats i verdens brændpunkter.

Bag klubberne står desuden en lang række kommuner, som bakker op med ressourcer til at afvikle de respektive lokale Veteran Match-kampe samt tre divisionsforeninger, der bakker op om hele initiativet.

Direktør i Tophåndbold Thomas Christensen glæder sig over den brede opbakning til Veteran Match fra herrehåndbold klubberne.

”Sidste år gav håndboldklubberne veteranerne, deres familier og det almindelige publikum en rigtig god oplevelse. Der blev leveret en kæmpe hyldest og anerkendelse, der kunne høres helt hjem i danskernes stuer gennem skærmen, og det glæder vi os til at opleve igen. En kæmpe ydmyg anerkendelse fra min side til, at klubberne gør dette for deres lokalområde. Det er stærkt.”

En kontinuerlig beskæftigelsesindsats

Matching mellem erhvervsnetværk og jobsøgende veteraner udgør Veteran Match-konceptets andet ben. Beskæftigelsesindsatsen kaldet jobmatch byder henover 2023 og 2024 på et helårligt forløb, hvor en række professionelle klubber fra de ovenstående ligaer åbner deres sponsor- og erhvervsnetværk med henblik på at skabe jobåbninger til lokale veteraner, der står uden for arbejdsmarkedet. Det sker i tæt samarbejde med lokale veterankoordinatorer og kommunale beskæftigelseskonsulenter samt veterancenteret.

Tidligere har denne indsats været isoleret til enkeltstående jobmatch-dage, men denne indsats vil fremadrettet ske som en løbende og helårlig proces, hvor veteraner og virksomhed kan matches. De endelige rammer for disse lokale indsatser vil blive offentliggjort i løbet af efteråret, når alle aftaler er på plads.

Kort om Veteran Match 2023

Formålet med Veteran Match 2023 er at hylde og anerkende de danske soldaterveteraner, styrke dem i overgangen fra en militær til civil karriere og sætte fokus på veteranernes trivsel og tilværelse efter udsendelse i krig.

Bag Veteran Match 2023 står DIF Soldaterprojekt fra Danmarks Idrætsforbund og en række stærke samarbejdspartnere i skikkelse af kommuner, klubber, divisionsforeninger og Veterancenteret. 

 Læs mere på www.veteranmatch.dk

 Veteran Match er støttet økonomisk af Grundfos fonden / Poul Due Jensens Fond.

x