Stadig stor opbakning til dansk klubhåndbold

1. juni 2017

Primo Tours ligaen og 888ligaen er netop afsluttet, og det blev som bekendt Nykøbing Falster Håndbold og Aalborg Håndbold, der løb med guldet. En lang sæson er dermed nået til vejs ende, og det er derfor relevant at kaste et blik på sæsonen, der er gået. Mange bløde og hårde fakta kan evalueres og traditionen tro mødes klubberne i næste uge, for at snakke om der er ting, der i fællesskabet kan gøres bedre. Dette sker sammen med vores samarbejdspartner fra TV 2. Allerede nu kan man dog godt kigge på de hårde tal fakta. Og de viser at flere end nogensinde før følger vores sport.

Selv om mange havde bange anelser for udviklingen af tilskuertal og seertal, da TV 2 Sport øgede antallet af transmissioner sidste sæson, kan vi nu konstatere, at det ingen betydning har haft. I de seneste to sæsoner har mere end 160 ligakampe været sendt på TV 2 og TV 2 Sport per sæson, og det har klart haft den betydning, at flere er begyndt at se kampene på TV 2 Sport. I sæsonen 2016/2017 har TV 2 Sport haft en fremgang på hele 14 %, hvilket vil sige et gennemsnitligt seertal på 65.500. Nogle af kampe har i løbet af sæsonen haft mere end 120.000 seer i gennemsnit, hvilke mange formentlig havde anset for urealistisk for en kanal, der endnu ikke kan modtages af mere end knap halvdelen af den danske befolkning. I sæsonen 2016/2017 har danske klubhold haft næsten 19 millioner seere til liga-, pokal- og EC kampe.

I hallerne er der også godt fyldt på lægterne. Mange klubber gør et fantastisk stykke arbejde for at vise deres produkt frem. Der er stor fokus på, at sponsorater ikke bare er skilte og spisning før en given kamp, men også det at kunne pleje medarbejdere og kunder, ligesom samarbejde med lokale klubber og skoler hjælper på tilskuertallene. En gennemsnitlig damekamp blev i 2016/2017 overværet af 1.156 tilskuere, mens en gennemsnits herreligakamp havde 1.968 gæster. Samlet i sæsonen var der 170.000 tilskuere i dameligaen mod 173.000 i 2015/2016, og i herreligaen har 423.000 været på lægterne. Her var tallet 430.000 i sæsonen før. Disse beskedne forskelle fordelt over henholdsvis 147 damekampe og 215 herrekampe, må betragtes som meget tilfredsstillende tages i betragtning af de mange kampe, folk kunne have valgt at se fra sofaen.

Nu er sommeren over os, og vi kan for en kort stund puste ud og samle kræfter forud for en ny spændende sæson. Og vi kan konstatere, at det går godt med opbakningen til dansk klubhåndbold. Vi er derfor meget fortrøstningsfulde forud for den nye sæson, der tager sin start i Roskilde, hvor årets HSM Industri Super Cup for både damer og herrer sættes i gang den 29. august i Bauhaus Arena.

 

 

 Fotos venligst udlånt af Aalborg Håndbold & Nykøbing Falster Håndbold.

 

x