Verdensmestre tørner sammen i HTH Herreligaen

2. februar 2023

Knapt er den sidste kolde øl og rådhuspandekage gledet ned førend fem nyslåede verdensmestre skal i aktion igen i HTH Herreligaen – mod hinanden.

Det sker på lørdag, når Aalborg Håndbold tager imod GOG i den absolutte topkamp i HTH Herreligaen. 31 point står hvert mandskab noteret for, og på holdkortet hos værterne figurerer Mikkel Hansen, Henrik Møllgaard og Mads Hoxer, mens fynboerne råder over Simon Pytlick og Lukas Jørgensen.

5 spillere der søndag aften sammen løftede VM-pokalen for vilde tredje gang i træk ovenpå en fejende flot finale, der endte med 34-29 til de danske drenge over Frankrig. Vi benytter lejligheden her til igen at ønske hele holdet et kæmpe tillykke med den helt unikke og historiske præstation!  

For Møllgaards vedkommende var finalen endvidere kamp nummer 200 i den rød-hvide trøje, mens Mikkel Hansen undervejs i VM nåede op over et kvart tusinde kampe for Danmark. For de tre øvrige spillere, var der tale om slutrunde-debuter, hvor især Simon Pytlick fik sit helt store gennembrud på den internationale scene. 9 mål scorede den blot 22-årige venstre back i finalen og endte på en samlet 4. plads på topscorer-listen med 51 mål.  

Pytlick kom også på VM’s All Star Hold som venstre back – hvor holdkammerat Gidsel besatte højre back positionen. Den tidligere GOG-spiller blev VM’s samlede topscorer med 60 mål og endda kåret til slutrundens bedste spiller (MVP) – en hæder der kun er overgået én dansker tidligere nemlig Mikkel Hansen, der til gengæld har gjort det tre gange (i 2013, 2019 og 2021).

Foto: Henrik Hansen

x