Årets Hold i Kvindeligaen

14. april 2023

I weekenden går det løs med Slut-og Kvalifikationsspillet i Kvindeligaen, og traditionen tro kårer Tophåndbold inden da Årets Hold på baggrund af indsamlet statistisk materiale på alle spillernes aktioner i alle kampene i Grundspillet.

København Håndbold kan som det eneste hold glæde sig over at have to spillere med, da både Katharina Filter og Stine Jørgensen er kommet igennem nåleøjet til Årets Hold. Selvskreven til dette er naturligvis også den spiller, der samlet har høstet flest MEP-point af alle, og det er Team Esbjergs Henny Reistad. Playmakeren akkumulerede således en MEP-score på 95,26, og dét endda efter at den norske stjerne blot spillede med i 21 kampe ud af potentielt 24.

Nummer 2 på MEP-listen er Viborg HK’s Emilie Hovden, og højre fløjen er også med på Årets Hold, ligesom fløjkollegaen på den modsatte side, Rikke Hoffbeck Petersen fra Skanderborg Håndbold, er det.

Årets Hold afrundes af Odense Håndbolds flyvende hollænder Dione Housheer og bundsolide Alberte Simonsen fra Ringkøbing Håndbold. Begge spillere var – som Henny Reistad – også med på forrige sæsons udgave Årets Hold.  

Årets Hold:

Målvogter: Katharina Filter, København Håndbold, 65,46 MEP

Venstre fløj: Rikke Hoffbeck Petersen, Skanderborg Håndbold, 76,28 MEP

Venstre back: Stine Jørgensen, København Håndbold, 71,22 MEP

Playmaker: Henny Reistad, Team Esbjerg, 95,26 MEP

Højre back: Dione Housheer, Odense Håndbold, 71,15 MEP

Højre fløj: Emilie Hovden, Viborg HK, 80,05 MEP

Stregspiller: Alberte Simonsen, Ringkøbing Håndbold, 72,08 MEP

 

x