Årets Hold i Kvindeligaen – Berggren Larsen fører an

27. marts 2024

I aften går det løs med slutspillet i Kvindeligaen, og traditionen tro kårer Tophåndbold Årets Hold på baggrund af indsamlet statistisk materiale på alle spillernes aktioner i alle kampene i grundspillets 182 opgør.

Fire hold skal i ilden i aften, heriblandt Team Esbjerg, der ovenpå en suveræn grundspils-kampagne med lutter sejre har hele fire spillere med på Årets Hold i skikkelse af Nora Mørk, Marit Røsberg Jacobsen, Anna Kristensen og Henny Reistad. Sidstnævnte er eneste genganger fra forrige sæsons udgave af Årets Hold (hun var også med året forinden), og at den norske landsholdsspiller er i forrygende form, blev understreget i sidste uge, da hun blev kåret til verdens bedste kvindelige håndboldspiller af IHF.

Den norske verdensstjerne bliver dog på Årets Hold markant overgået på MEP-pointtallet af Skanderborg Håndbolds Line Berggren Larsen. Venstrebacken har vært overdådigt spillende og scorer et samlet MEP-tal på vilde 117,17. Til sammenligning er Reistad næstbedst af alle med 89,14.

Årets Hold fuldendes af Skanderborg Håndbolds venstre fløj Laura Holm Andersen samt Ringkøbing Håndbolds stregspiller Nanna Hinnerfeldt. Pudsigt nok havde begge hold på sidste sæsons Årets Hold også spillere med på netop de to positioner.    

Årets Hold:

Målvogter: Anna Kristensen, Team Esbjerg, 55,39 MEP

Venstre fløj: Laura Holm Andersen, Skanderborg Håndbold, 78,44 MEP

Venstre back: Line Berggren Larsen, Skanderborg Håndbold, 117,17 MEP

Playmaker: Henny Reistad, Team Esbjerg, 89,14 MEP (genganger fra de to forrige sæsoner)

Højre back: Nora Mørk, Team Esbjerg, 82,83 MEP

Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen, Team Esbjerg, 66,47 MEP

Stregspiller: Nanna Hinnerfeldt, Ringkøbing Håndbold, 83,37 MEP

 

x