All Star holdet kåret i Primo Tours ligaen

3. april 2017

Alle grundspillets 22 runder i Primo Tours ligaen er afviklet, og Divisionsforeningen Håndbold har nu kåret årets All Star hold på baggrund af det indsamlede statistiske materiale fra kampene. 

Det er spillernes samlede MEP tal (most effective player) fordelt på de respektive positioner, der afgør holdet. Øverst af alle spillere på hele MEP-listen befinder Silkeborg-Voel KFUM’s Trine Troelsen sig med imponerende 90,54 MEP point (til sammenligning var mest effektive spiller i sidste sæson Nathalie Hagman med 84,62 MEP point). Troelsen har blandt andet scoret ikke færre end 180 mål og leveret 74 assists.

 Derudover kan Nykøbing Falster Håndbold bryste sig af at være det eneste hold med to spillere med i skikkelse af Hagman og Gravholt.

 Alle syv spillere på All Star holdet er i øvrigt med i kampen om DM-guldet, der indledes i morgen og onsdag med kvartfinalekampene mellem København Håndbold – Silkeborg-Voel KFUM samt Viborg Hk – Odense Håndbold. 

 All Star holdet 2016-2017

 Målvogter: Sabine Englert, FCM Håndbold, 43,11 MEP

 Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard, Viborg HK, 61,42 MEP (genganger fra sidste år)

 Venstre back: Trine Troelsen, Silkeborg-Voel KFUM, 90,54 MEP (genganger fra sidste år)

 Playmaker: Mia Rej, København Håndbold, 73,77 MEP

 Højre back: Nathalie Hagman, Nykøbing Falster Håndbold 77,50 MEP (genganger fra sidste år)

 Højre fløj: Jessica Da Silva Quintino, Odense Håndbold 32,52 MEP

 Stregspiller: Mette Gravholt, Nykøbing Falster Håndbold 66,53 MEP (genganger fra sidste år)

 

Om MEP:

Det er begrebet ”Most Effective Player” (MEP), der ligger til grund for udvælgelsen af All Star holdet. Divisionsforeningens Digital-ansvarlige, Thomas Knudsen, forklarer: 

 -MEP er et udtryk for, hvor effektiv den enkelte spiller er i alle angrebs-facetterne. Eksempelvis giver mål og assist plus point, mens brændte skud og fejlafleveringer giver minus. På baggrund af alle aktioner opnår den enkelte spiller et samlet point-antal efter hver kamp, der viser, hvor effektiv hun har været sammenlignet med alle de andre spillere. MEP pointene i hver runde ligger blandt andet til grund for kåringen af Rundens Hold, ligesom vi kamp efter kamp akkumulerer den enkelte spillers score, og på den måde får et samlet overblik over, hvilke spillere, der gennemgående er mest effektive i Primo Tours ligaen. Dette kan vi endvidere kategorisere på hver position og dermed kåre All Star holdet, siger Thomas Knudsen.

 

 

 

 

x