Bedste resultat i 18 år - Danmark tager sølv

20. november 2022

De danske håndboldkvinder var lige ved og næsten at ende 20 års guldtørke. Men en tæt tæt finale mod Norge, hvor de rød-hvide var foran det meste af opgøret endte med et nederlag på 25-27 mod de forsvarende mestre fra Norge, der med sejren er oppe på 9 EM-titler.

Danmark gik ellers til pause med 15-12, men trods momentum og en fire-måls-føring undervejs i anden omgang, viste Norge sig cool i den hede og hektiske afsluttende fase, hvor danskerne samtidig brændte for mange skud.

Danmark har samlet set haft nogle fantastiske EM-uger, hvor det hele egentlig startede så skidt med et nederlag i den indledende kamp mod Slovenien, hvorefter Jesper Jensens tropper gik fra sejr til sejr frem mod finalen.

Sølv endte det med at blive til, og det er det bedste resultat i 18 år. Et kæmpe tillykke skal lyde til de seje danske kvinder.

På All Star holdet var to danske spillere også at finde, da Emma Friis blev ”udtaget” som venstre fløj, mens Kathrine Heindahl blev kåret til slutrundens bedste forsvarsspiller.

EM’s MVP blev norske Henny Reistad, men topscorer i finalen blev Nora Mørk med 8 mål. Begge spillere tørner til dagligt ud for Team Esbjerg, der havde 7 spillere med i EM-finalen + cheftræner Jesper Jensen.

x