EM kulminerer – Kvindeligaen viser sig flot frem

18. november 2022

I denne weekend udløses spændingen: Hvem bliver kåret som EM-guldvindere, og hvem løber med sølv-og bronzemedaljerne?

De danske landsholdskvinder har som bekendt en helt særlig rolle i dette, da holdet sen eftermiddag møder Montenegro, i en kamp hvor Jesper Jensens tropper af bookmakerne er udpeget som klare favoritter til at nå finalen. Sker dette er Danmark sikret mindst sølv, og en medalje af den kaliber i EM-regi er ikke tilfaldet de rød-hvide darlings siden 2004.

Langt størstedelen af den danske EM-trup er besat af spillere, der til dagligt tørner ud i Kvindeligaen. Sikken et kvalitetsstempel. Der har været et væld af fantastiske præstationer på holdet, og det vil tage megen spalteplads at komme rundt om det hele. Med Kvindeligaens briller på vil vi derfor ”blot” nævne, at Emma Friis fra Ikast Håndbold i skrivende stund er dansk topscorer med 28 mål, mens hun også er nomineret til All Star Holdet som venstre fløj. Derudover er Team Esbjergs brølstærke Kathrine Heindahl nomineret til All Star Holdet som turnerings bedste forsvarsspiller.

Dagen byder også på et opgør om 5. pladsen til EM, og den står mellem Sverige og Holland, der begge har 6 spillere på holdkortet, der til dagligt tørner ud i Kvindeligaen.

Aftenens anden semifinale er mellem Norge og Frankrig, og 7 spillere fra de forsvarende norske EM-mestre spiller i Kvindeligaen. Heriblandt stjernerne Henny Reistad og Nora Mørk fra Team Esbjerg, der begge er i Top-7 på den samlede topscorerliste med henholdsvis 38 og 34 mål.

Kom så Danmark – følg med i kampen hos TV2 kl. 17.30!

Foto: Henrik Hansen

x