HTH GO Ligaen: De vigtige grundspilsplaceringer forud for det nye slutspil

9. marts 2018

Når Silkeborg-Voel KFUM og Ringkøbing Håndbold i morgen har spillet deres indbyrdes kamp, resterer der kun én runde i grundspillet i HTH GO Ligaen. Når den er afviklet næste lørdag, vil 8 hold være klar til det nye slutspil. Da den kommende sæson byder på en udvidelse til 14 hold, kan holdene på placeringerne 9 til 11 i grundspillet holde ferie, mens nummer 12 skal i direkte duel med nummer 3. fra 1. division om en plads i HTH GO Ligaen efter sommerpausen (bedst af tre kampe).

Her fokuserer vi på det kommende slutspil, og hvor vigtige de forskellige placeringer i grundspillets top 8 er:

Slutspillet opdeles i 2 puljer, hvor alle hold møder hinanden ude og hjemme.

Pulje 1 med nr. 1, 4, 5, 8 fra grundspillet. Pulje 2 med nr. 2, 3, 6, 7 fra grundspillet.

Placering som nr. 1 eller 2 i grundspillet giver 2 point med over i slutspillet, mens placering som nr. 3 eller 4 i grundspillet giver 1 point med over.

Nr. 1 og 2 i hver slutspilspulje går til semifinalerne. Nr. 1 i pulje 1 møder nr. 2 i pulje 2, mens nr. 1 i pulje 2 møder nr. 2 i pulje 1. Ved pointlighed i slutspilspuljerne afgøres den endelige placering af holdets placering i grundspillet.

Vinderne af semifinale 1 og 2, møder hinanden i finalen, mens taberne mødes i en bronzekamp.

Alle kampe fra og med semifinalerne afgøres over maksimalt 3 kampe (første hold til at få minimum 3 point), hvor det højest rangerede hold i grundspillet har hjemmebane i kamp 1 og eventuelt i kamp 3. I tilfælde af uafgjort efter endt spilletid i kamp 3, findes vinderen med forlængelse(r) og eventuelt straffekast.

Find den aktuelle stilling i HTH GO Ligaen her.

x