HTH GO Ligaen: Grundspillets All Star hold kåret

16. maj 2018

Divisionsforeningen Håndbold har kåret All Star holdet på baggrund af indsamlet statistisk materiale fra alle 22 runder i grundspillet i HTH GO Ligaen. Sidste sæsons danske mestre fra Nykøbing Falster Håndbold har som eneste hold to spillere med på All Star holdet i skikkelse af Sarah Iversen og Ayaka Ikehara.

 Det er begrebet ”Most Effective Player” (MEP), der ligger til grund for udvælgelsen af All Star holdet. 

Helt i top på MEP listen efter grundspillet lå København Håndbolds Mia Rej med samlet 74,92 MEP point, og det har selvsagt sikret nu DM-finaleklare Rej en plads på holdet, der ser således ud:

 All Star holdet efter grundspillet:

 Målvogter: Sabine Englert, FCM Håndbold, 40,21 MEP

 Venstre fløj: Ann Grete Nørgaard, Viborg HK, 52,61 MEP

 Venstre back: Stine Jørgensen, Odense Håndbold, 60,11 MEP

 Playmaker: Mia Rej, København Håndbold, 74,92 MEP

 Højre back: Stine Ruscetta Skogrand, Silkeborg-Voel KFUM 64,47 MEP

 Højre fløj: Ayaka Ikehara, Nykøbing Falster Håndbold 41,56 MEP

 Stregspiller: Sarah Iversen, Nykøbing Falster Håndbold 64,04 MEP

 

I forbindelse med det stort opsatte Dansk Håndbold Award 2018 show d. 4. juni i Viborg, vil hele sæsonens All Star Hold blive kåret, og her vil det være spillerne selv, der ”sætter” holdet. 

 

Om MEP-statistik-systemet:

 MEP er et udtryk for, hvor effektiv den enkelte spiller er i alle angrebs-facetterne. Eksempelvis giver mål og assist plus point, mens brændte skud og fejlafleveringer giver minus. På baggrund af alle aktioner opnår den enkelte spiller et samlet point-antal efter hver kamp, der viser, hvor effektiv hun har været sammenlignet med alle de andre spillere. MEP pointene i hver runde ligger blandt andet til grund for kåringen af Rundens Hold, ligesom vi kamp efter kamp akkumulerer den enkelte spillers score, og på den måde får et samlet overblik over, hvilke spillere, der gennemgående er mest effektive i HTH GO Ligaen. Dette kan vi endvidere kategorisere på hver position og dermed kåre All Star holdet.

x