Kvindehåndbolden er en del af decembers DNA

10. december 2020

I fredags indledte Kvindelandsholdet deres jagten på EM-hæder og efter tre kampe med masser af flot spil er Jesper Jensens tropper klar til mellemrunden, hvor holdet tager to point med sig.

Flot har det også været på Tv-fronten, hvor landsholdet har suget seere til sig i en sådan grad, at mere end 3 millioner allerede har fulgt med foran skærmene.

De imponerende seertal og den store generelle interesse for Kvindelandsholdet glæder generalsekretær, Morten Stig Christensen, der i går til Dansk Håndbold Forbunds hjemmeside udtalte:

-Seertallene varmer i den grad i denne tid, hvor vi ikke kan have fans på lægterne. Nu kan vi i stedet se, at Håndboldkvindernes fans er med ude i de danske stuer, og det er virkelig dejligt at vide. Håndbolden har en særlig evne til at samle danskerne, og jeg synes, at stigningerne i seertal viser, at danskerne har brug for underholdning og adspredelse i de her corona-tider,” siger Morten Stig Christensen.

Fast holdepunkt

December er traditionernes tid og er også måneden, hvor vi danskere i høj grad dyrker fællesskabet. I begge kategorier passer kvindelandsholdets slutrunde-deltagelser perfekt ind. I mere end 25 år har vi fulgt landsholdets jagt på hæder og medaljer i december, og kampene er om noget et fælles samlingspunkt for familierne foran skærmene.   

For den 43-årige håndboldfan og mor til tre børn, Gry Kæraa Mortensen, er december således lig med fællesskab foran flimmeren:

-Jeg har altid haft en passion for håndbold uden egentlig selv at have dyrket sporten. Interessen blev helt klart vakt tilbage i 90’erne, hvor de jernhårde ladies tog den ene medalje efter den anden. Jeg kan huske, hvordan vi fulgte kampene, råbte og skreg, ærgrede os når det glippede, og jublede når det gik godt. At se alle kampene blev med tiden en del af decembers DNA, og det er en tradition, jeg har holdt fast i efter, at jeg selv har stiftet familie. Det kom særligt til udtryk, da vi i forbindelse med min mands arbejde var udstationeret nogle år på Cypern. Det var meget specielt, men fuldstændig magisk at sidde flere tusinde kilometer væk og savne en masse ved Danmark i juletiden og så have landsholdet som et fast holdepunkt. Vi havde faktisk store problemer med at finde kampene, da streaming ikke var så udbredt som nu, men det lykkedes os, og de aftenminder vi skabte med vores dengang små piger, er helt unikke for os. Vi har selvfølgelig fulgt alle slutrunder siden, og jeg håber og tror, at det er en tradition, mine børn vil tage med sig i livet, for det er en fantastisk ting at være fælles om.

Den nære forbindelse til Bambusa Kvindeligaen

Mens der er fuld gang i EM, ligger Bambusa Kvindeligaen naturligvis stille, men for alle aktørerne i ligaen ligger opmærksomheden og håbet om slutrunde-succes bestemt ikke stille. For er der to ”enheder”, der hører sammen og lever af hinandens succes, sportsligt som kommercielt, er det Bambusa Kvindeligaen og landsholdet. I det lys er det meget glædeligt, at landsholdet har hele 12 spillere med i truppen, der til dagligt tørner ud i de danske ligaklubber, mens også cheftræner Jesper Jensen har sin daglige gang i Team Esbjerg. Og faktisk er det ikke bare i det rød-hvide perspektiv, at ligaens høje kvalitet skinner igennem, da en lang række udenlandske liga-spillere i øjeblikket kæmper for hæder til deres respektive landshold såsom det norske, svenske, hollandske og spanske.

Om der bliver Bambusa Kvindeligaen-spillere blandt dem, der i sidste ende kan juble højest på EM-tinden må tiden vise. Men ligegyldig hvad vil traditionen og fællesskabsfølelsen med håndbolden som omdrejningspunkt have fået sin årlige næring. Og nye alen til håndbolden som en del af decembers DNA vil være lagt.

x