Odense Håndbold vinder kæmpe drama og er danske mestre på ny!

31. maj 2022

Odense Håndbold er for andet år i træk danske mestre, da Højlund og Co. i egen hule lavede et fantastisk comeback mod Team Esbjerg og endte med at sejre 25-24 efter et drama, der først blev afgjort i sidste sekund.

Det så ellers ikke ud til at gå de oranges vej i første halvleg, hvor hjemmeholdet blev holdt i et jerngreb af Team Esbjerg. Det resulterede blandt andet i en scoringspause på hele 13 minutter, og Jesper Jensens tropper var foran både 3-9 og 5-11 inden det endte med 11-14 ved pausen.

Fra anden halvlegs start kom Odense Håndbold bedre med, og Althea Reinhardt i målet begyndte for alvor at tage fra. Der skulle dog gå næsten 49 minutter førend kontakten var etableret ved 20-20, og herefter var spændingen så vild, at det nærmest var forbudt for børn. I den afsluttende fase viste især hjemmeholdets Dione Housheer sig stærk med 3 scoringer(hun blev samlet topscorer med 10 mål for hjemmeholdet), men Team Esbjerg holdt sig helt inde i kampen og fik med syv sekunder igen bolden på egne hænder med stillingen 25-24. Et perfekt opsat angreb endte med et frit skud til Mette Tranborg, men tværribben kom i vejen for bolden og dermed også esbjergensernes gulddrømme.

Det endte således med 25-24 i den tredje og afgørende finalekamp i Bambusa Kvindeligaen, og så kunne anfører Kamilla Larsen - i karrierens sidste kamp på topplan - løfte DM-pokalen for anden gang i klubbens historie og for andet år i træk.

Stort tillykke til Odense Håndbold med guldet og til Team Esbjerg med sølvet.