Rundens Hold #25/Kvindeligaen

21. marts 2023

Næstsidste spillerunde i Kvindeligaen, endte med en kæmpe sejr til Odense Håndbold på 37-14 over Ajax, og dermed sikrede de danske mestre sig endegyldigt førstepladsen i grundspillet. Det er kun Danmarksmesteren, der er sikret deltagelse i Champions League, men de seneste år har Danmark haft to hold med, og her er placeringen som nummer 1 i Grundspillet afgørende. Med det første nederlag i to måneder kom Viborg HK ned på jorden igen, da en ”grøn” 4. plads nu er afhængig af, at NFH og København spiller uafgjort i den sidste spillerunde, mens VHK samtidig skal vinde deres kamp over Horsens. I kampen om den sidste plads i slutspillet (8. pladsen) er det nu alene et anliggende mellem Aarhus United og Horsens Håndbold Elite, der henholdsvis spillede uafgjort og tabte i runden. 1 point skiller de to hold forud for sidste runde.

Rundens Hold #25/Kvindeligaen

Katharina Filter/KBH: 

25 bolde røg gennem filteret hos Filter, der omvendt reddede 17 gange. Det giver en redningsprocent på 40, mens København-keeperen også var leveringsdygtig i 3 assists. Samlet MEP 4,06.

Trine Mortensen/IKA:

Mortensen blev topscorer for Ikast Håndbold, da hun satte 8 mål ind på 9 forsøg i åbent spil. En enkelt erobret bold blev det også til. Samlet MEP 6,02.

Stine Jørgensen/KBH:

Jørgensen spillede en fuldstændig fantastisk kamp, da københavnerne var på besøg hos Aarhus United. Vilde 13 mål på 15 forsøg, 3 assists og et enkelt tilkæmpet straffekast blev det til for venstre backen, der med afstand scorer rundens højeste MEP-score på 9,19. Scoren er faktisk også sæsonens allerbedste MEP-score og rangerer som den 15. bedste præstation siden 2007 af alle spillere.

Alberte Simonsen/RIN:

For 7. gang i sæsonen erobrer Simonsen en plads på Rundens Hold. Denne gang efter en 100 % træfsikkerhed, da alle stregspillerens 7 skud strøg i kassen. Samlet MEP 6,07.

Natasja Andreasen/SVK:

Månedens spiller i februar blev Andreasen, der fortsætter med at vise klassen her i marts, da det blev til 9 mål og en enkelt assist. Samlet MEP 5,12.

Kelly Vollebregt/ODE:

4 mål på 4 forsøg bringer Vollebregt på Rundens Hold for tredje gang i sæsonen. Samlet MEP 3,0.

Julie Holm/RIN:

11 mål var Holm direkte involveret i, da Ringkøbing ude besejrede Silkeborg-Voel. 7 mål og 4 assists blev det således til for Holm, der er på Rundens Hold for 5. gang i sæsonen. Samlet MEP 4,55.

 

x