Rundens Hold #26/Kvindeligaen

23. marts 2023

Den allersidste runde i grundspillets endte med en stærk sejr til NFH, der på udebane buldrede hele 40 mål i kassen mod den direkte rival til grundspillets 4. plads København Håndbold. Dermed tager de gulblusede et enkelt point med sig over i Slutspillet. Slutspillet er også Aarhus United klar til, selvom det blev til nederlag ude mod SKB på 33-32, men da Horsens Håndbold Elite ikke formåede at vinde over Viborg HK, forblev smilene store for holdet fra Smilets By. I topkampen mellem Team Esbjerg og Odense Håndbold, var der langt mest top over førstnævnte, der sejrede med hele 30-19. Med til historien hører, at kampen blot havde kosmetisk betydning, da odenseanerne allerede havde sikret sig førstepladsen i grundspillet. 

Rundens Hold #26/Kvindeligaen

Andrea Austmo/IKA: 

Ikast-målvogteren snuppede hele 20 forsøg, og da de faldt på 41 skud, ramte Austmo en redningsprocent på hele 49. Samlet MEP 6,22.

Elma Halilcevic/NFH:

Halilcevic lukkede og slukkede grundspillet med bravour. Hele 12 mål på 14 forsøg i åbent spil stod den atletiske landsholdsspiller for, og det er samtidig lig med rundens bedste præstation målt på MEP-scoren. Samlet MEP 8,37.

Mathilde Neesgaard/AAU:

Aarhus United-stjernen foldede sig helt ud og leverede imponerende 11 mål, heraf 3 på straffekast, og 3 assist i kampen mod SKB. Et enkelt tilkæmpet straffekast blev det også til. Samlet MEP 6,32.

Nikita Van Der Vliet/NFH:

6 mål vandt NFH med ude over KBH, og 6 mål var netop, hvad stregspilleren tegnede sig for. De faldt på 8 forsøg, mens det også blev til en enkelt målgivende aflevering. Samlet MEP 4,49.

Henny Reistad/TES:

Før kampen mod rivalerne fra Odense Håndbold, blev Reistad kåret til Årets Kvindelige Håndboldspiller af sine kolleger, og det levede den norske superstjerne så sandelig op til, da hun spillede fantastisk med 9 mål og 10 assists til følge. Samlet MEP 8,30.

Clara Skøtt/KBH:

Skøtt skød som sikkerheden selv, da alle højre fløjens 6 forsøg strøg i kassen. En enkelt af scoringerne faldt på straffekast. Samlet MEP 4,2.

Marie-Helene Sajka/NFH:

Som den tredje spiller fra NFH er Sajka med på Rundens Hold i denne omgang. 8 mål og en enkelt assist blev det til fra højre backens hånd. Samlet MEP 5,15.

 

x