Aalborg Håndbold i Santander Final4 triumf!

27. marts 2022

De danske mestre fra Aalborg Håndbold kan nu også kalde sig forsvarende pokalmestre, efter at holdet i en hæsblæsende finale besejrede GOG med 30-27. Sejren kom i hus i en kogende Jyske Bank Boxen foran knap 8.000 tilskuere.

Bedst fra land i opgøret kom Stefan Madsens tropper, der også blev begunstiget af et meget tidligt rødt kort til Morten Olsen, der således måtte forlade banen efter kun små 5 minutters spilletid. Herfra gik det stærkt og aalborgenserne kom foran med både 9-3 og 10-4. I den fase røg GOG’s Simon Pytlick også til tælling og efterfølgende lang behandling uden for banen, og fynboerne virkede en smule groggy.

Men bedst som man troede, at Møllgaard og Co. ville løbe de gule over ende, kæmpede de unge GOG-løver sig flot tilbage i kampen, hvor især Emil Madsen viste sig frem. Gårsdagens Best Player for GOG Viktor Hallgrimsson tog ikke meget fra i målet, men så kom Matthias Dorgelo på banen og med et par kvikke redninger og hurtige scoringer i den anden ende stod det pludselig 17-16 ved pausen.

For Aalborg var Claar og Sandell ganske forrygende kampen igennem. Mål og assists væltede ud af spiller-ærmerne for den svenske duo, der tilsammen scorede 14 mål og lavede 10 assists. Et mulehår var de senere vindere foran gennem det meste af anden halvleg, men pludselig fik GOG kontakt ved 24-24 med ti minutter igen.

Spændingen steg og Jyske Bank Boxen var på kogepunktet. Køligst i den varme og vilde atmosfære viste Aalborg Håndbold sig dog at være, hvor især Aron Palmarsson i slutsfasen viste sin enorme spil-intelligens med flere afgørende aktioner.

Det hele endte med 30-27, og dermed vandt aalborgenserne klubbens andet pokaltrofæ gennem tiderne. Sejren betyder også, at holdet lige nu sidder på alle tre nationale trofæer: Danmarksmesterskabet, Santander Cup og Super Cup.

GOG havde stor ære af kampen, og de færreste kunne være i tvivl om, at der var tale om en finale mellem Danmarks to pt. bedst spillende mandskaber.

Best Player i kampen blev GOG’s Emil Madsen, mens kampen om tredjepladsen blev vundet af Bjerringbro-Silkeborg tidligere på dagen med 27-25 over Mors-Thy Håndbold.