Elektronisk team time out bliver indført til Santander Final4

28. december 2018

Når Team Esbjerg, Nykøbing Falster Håndboldklub, Odense Håndbold og Randers HK i denne weekend løber på banen for at kæmpe om årets Santander Cup trofæ, får holdene mulighed for at tage team time out elektronisk fremfor det klassiske grønne kort smækket på dommerbordet.

Divisionsforeningen er arrangør af Santander Final4, og direktør Thomas Christensen fortæller:

 -Vi har fået styr på teknik, reglement og procedure omkring den elektroniske team time out, så vi er glade for at kunne præsentere løsningen for omverdenen i denne weekend under Santander Final4.

-Timeout-knappen er allerede blevet brugt ved flere slutrunder, og det er også planen, at håndboldtrænere på liga- og førstedivisionsniveau i Danmark skal benytte den røde knap fra næste sæson.

Kort om elektronisk team time out:

Elektronisk team time out er et system, hvor holdene ved at trykke på en knap kan anmode om en team time out, i stedet for at placere et grønt kort på dommerbordet foran tidtageren.

Knappen er direkte forbundet til det officielle tidtagningsanlæg, og ved at trykke på knappen stoppes tiden med det samme og samtidig lyder et horn, hvorved spillets parter gøres opmærksom på, at der er anmodet om en team time out.

De almindelige regler for team time out gælder fortsat, således at holdene alene kan anmode om en team time out, når de er i boldbesiddelse.

Såfremt der opstår tekniske problemer med den elektroniske team time out, kan en team official anmode om en team time out mundtligt.

Det er tilladt at stå ved team time out knappen for at orientere sig ud mod banen for at se, om ens hold er i boldbesiddelse. Det er ligeledes tilladt at vende tilbage til egen coachingzone uden at have trykke på knappen til den elektroniske team time out.

x