GOG vinder Santander Final4

19. februar 2023

Foran over 8.000 tilskuere i Jyske Bank Boxen vandt GOG finalen i Santander Final4 med en sejr på 34-29 over Skjern Håndbold. Dermed sikrede fynboerne sig den 11. pokaltitel gennem tiderne og den første siden 2019-udgaven.

Det var ellers Skjern Håndbold, der kom bedst fra land, da Alfred Jönsson efter 35 sekunders spil bragte de grønblusede foran. Men det skulle også vise sig at være første og eneste gang, at Skjern Håndbold førte i finalen. GOG-spillerne fandt således hurtigt det velkendte dræbende tempo frem og med VM-heltene Jørgensen og Pytlick som sikre afsluttere i kampens indledende fase, kom fynboerne op på føringer mellem 3-5 mål halvlegen igennem. Også godt hjulpet på vej af en stærkt spillende Thulin i GOG-målet.

19-15 stod den ved pausetid, og fra anden halvlegs start var det tydeligt, at GOG ikke havde tænkt sig at slække på gashåndtaget. Ikke at de på nogen måde løb fra de hårdt kæmpende Skjern-spillere, der havde sin bedste mand i Eivind Tangen (8 mål og 3 assists), men det var som om, at Krickaus tropper havde kampen i et jerngreb, da føringen på intet tidspunkt kom under tre mål. Det hele endte med en sejr på 34-29 og for de nyslåede pokalvindere stod spillere som Thulin, Pytlick, Jørgensen, Tollbring og Madsen stærkt i billedet. GOG-topscorer blev Lukas Jørgensen med 8 mål på 10 forsøg, og landsholdsstregen endte også med at blive kåret til Best Player i kampen.

Kæmpe tillykke til GOG med den samlede sejr, og tak for en fantastisk weekend til de tusindvis at tilskuere, der havde fundet vej til Jyske Bank Boxen.

I kampen om 3. pladsen vandt Bjerringbro-Silkeborg med 29-21 over Ribe-Esbjerg HH efter 11-13 ved pausen. Dermed vandt Øris og Co. anden omgang med hele 18-8 og sikrede sig udover tredjepladsen også en præmiecheck på 175.000 kr. (fremfor 100.000, der tilfaldt Ribe-Esbjerg HH).