Kan århusianerne overraske københavnerne?

19. december 2017

Det er de to fremmeste eksponenter for damehåndbold fra landets to største byer, der tørner sammen i semifinalen i Santander Final4 om blot 10 dage i Jysk Arena i Silkeborg.

På papiret en vanskelig opgave for holdet fra Smilets By. I pokalregi kan alt dog som bekendt ske, da turneringen har det med at leve sit helt eget liv, hvilket klubben med den korte levetid også beviste i efteråret, med blandt andet sejren over Viborg HK i kvartfinalen. Århusianernes anfører, Emma Mogensen, sætter ord på forud for opgøret mod København Håndbold:

-Det bliver fantastisk, at deltage i Final4. Det er en barnedrøm, der går i opfyldelse – og at det så er i United-trøjen, hvor jeg har den enorme ære at være anfører er perfekt. Vi går ind til hver kamp med en tro på, at vi kan vinde, og vi har vist før, at vi kan spille rigtig godt og gøre det svært for selv de bedste hold - det skal vi også gøre mod København. Vi skal spille vores chance og bide os fast, hver gang vi får muligheden. Der vil altid åbne sig muligheder i en håndboldkamp - nogle gange i få minutter - der skal vi slå til og spille vores chance. Gør vi det tror jeg på, at vi kan slå København, siger anføreren.

Er der en spiller på København-holdet, der i den grad har ført taktstokken i efteråret, må det være Mia Rej. Playmakeren var selvskrevet på Efterårets Hold i HTH Go Ligaen, da hun er den spiller i ligaen, der har skrabet det højeste MEP-tal til sig (Most Effective Player) i efterårets 11 runder.

Selv siger Rej om Final4 og kampen mod Aarhus United:

-Jeg glæder mig meget til mærke atmosfæren, og så er det altid lidt ekstra fedt at spille ”vind eller forsvind”- kampe. På papiret er Aarhus United en opgave, vi skal kunne løse, men jeg synes, at Aarhus har været inde i en god positiv udvikling henover det sene efterår, og så kan de have en fordel i, at de har haft mulighed for at træne sammen hele december måned, mens vores hold har været mere splittet. Derfor tror jeg, at det kan blive en hård opgave. Det ville dog være utopi at sige andet, end at jeg tror og håber, at vi kan klare opgaven, for vi går naturligvis efter at vinde kampen og hele Final4.

Det er stadig muligt at købe billetter til Santander Final4 lige her

x