Magiske Mors-Thy Håndbold vinder Santander Final4

20. juni 2021

Sikken en kamp. Sikken en overraskelse. Sikken et punktum for sæsonen. Mors-Thy Håndbold er for første gang i klubbens historie pokalmestre efter en fejende flot finalekamp, der endte med sejr på 32-31 til holdet fra Bette Balkan over de nyslåede danske mestre fra Aalborg Håndbold.


På papiret lignede det ellers en særdeles hård nød at knække for Hoxer og Co. For blot en uge siden stod dagens modstander i selveste Champions League finalen i Köln, men det så de gæve og sublimt fightende Mors-Thy spillere stort på, og de førte flot taktstokken i stort set hele kampen og var således blot en enkelt gang nede med 1 mål efter et kvarters spilletid i første halvleg. Stillingen lød på 17-17 ved pausefløjtet.


Fra anden halvlegs start kværnede Willes tropper ufortrødent på og bragte sig foran med to mål. I det tiende minut fik holdet sig dog en forskrækkelse, da kometen Mads Hoxer måtte forlade banen med en skade, der heldigvis ikke var så alvorlig, som først antaget. Hoxer kom således tilbage i kampen og endte med at blive kåret til årets pokalfighter af den fremmødte presse.


Et varsel om, hvor det hele bar hen, kom måske i det 42. minut, da keeper Søren Pedersen blev skiftet ind til sin sidste aktion på tophåndbold-plan. Det blev til en smuk dobbeltredning på Buster Juuls straffe-og returforsøg, og taget var ved at lette i Boxen i det blåklædte hjørne, hvor det føltes som om at de mere end 1.000 tilhængere larmede for 10.000, som der i øvrigt ventes i Jyske Bank Boxen til næste års Santander Final4.


Fire mål kom Mors-Thy foran inden Aalborg med en god portion rutine garneret med flere gode gennembrud af Nikolaj Læsø fik kæmpet sig tilbage til 27-27 med ni minutter igen.


Her troede majoriteten nok, at så ville Møllgaard og Co. sætte dødsstødet ind, men det udeblev i en yderst nervepirrende afslutning, hvor det hele altså endte med 32-31 til heltene fra Bette Balkan.


Kæmpe tillykke med titlen til Mors-Thy Håndbold og tak til de 5.000 fremmødte tilskuere, der skabte en fantastisk kulisse ovenpå en ganske speciel Covid-19 influeret sæson.

x