Mors-Thy Håndbold bryder gennem lydmuren og er klar til finalen!

19. juni 2021

Så mange måneder uden tilskuere. Så megen længsel og gensynsglæde. Det hele gik i dag op i en højere enhed for Mors-Thy Håndbold, der med en sejr på 33-28 over Skjern Håndbold gjorde sig finaleklar i Santander Final4.

Efter adskillige måneder uden tilskuere, var den opsparede energi på lægterne til at få øje på - og ikke mindst øre for - da Bette Balkan publikummet for alvor testede stålkonstruktionen i Jyske Bank Boxen med et massivt lyd-tryk kampen igennem i opbakningen til deres blå helte.

Selve kampen havde MTH i teten fra start af. Ja faktisk førte de fra start til slut. Og det var bestemt ikke til at se, at den lange kamppause havde sat sig i de blåklædte. Der var bid i tacklingerne og svirp i afslutningerne, og selvom Skjern hang godt i i første halvleg via især en flot fightende Bjarte Myrhol, var det som om, at de modige Mors-Thy-spillere hele tiden var et skridt foran.

2,3 og 4 mål førte Mors-Thy løbende med i første halvleg, der endte 15-13.

Efter pausen fortsatte Hoxer og Co. med ild i øjnene, og halvlegen igennem red de på en bølge, der bar dem frem til 4,5, og 6 måls-føringer.

Med fem minutter igen var føringen dog på fire mål, og da en hurtig Skjern-kontra bragte scoren på 30-27, kunne man pludselig høre de grønklædte fans i lydkulissen.

Tættere på kom Skjern dog ikke, og MTH styrede sejren på 33-28 sikkert i land, akkompagneret af vilde festscener og jubelbrøl med blåt aftryk.

Best Player i kampen blev Mads Hoxer, der undervejs nettede 8 gange.

Kæmpe tillykke til klubben med den første finaleplads nogensinde i Santander Final4.