NFH stryger i finalen!

29. december 2023

I 2018 kunne Nykøbing Falster Håndbold løfte pokaltrofæet i Blue Water Dokken, og nu har holdet 5 år senere muligheden for at gøre det igen selvsamme sted, da de gulblusede banede sig vej til årets finale med en sejr på 27-24 over Viborg HK.

I en tætpækket arena startede Jakob Larsens tropper da også kampen klart bedst og bragte sig efter 15 minutter foran med 5 mål. Men VHK viste flot moral og fik langsomt men sikkert halet føringen ind, og da Louise Søndergaard med halvlegens sidste action scorede på straffekast endte stillingen blot 12-11 i NFH’s favør.

De to hold fulgtes pænt ad i anden halvleg, hvor det med et kvarter tilbage stod 19-19. Men så kom VHK for første gang i kampen foran, og de gjorde de faktisk med 3 mål med blot 12 minutter tilbage.

I kampens sidste 1/5 var det dog som om, at NFH havde mere energi i posen, og holdet fik ikke alene hentet de 3 mål, men også scoret yderligere 3 mere end VHK, så det hele endte med en 27-24 sejr.

I 2020 var NFH også i finalen, men her endte det med et nederlag til Odense Håndbold. Netop det hold kan være morgendagens modstander for de gulblusede, men det kræver, at Højlund og Co. overvinder Team Esbjerg i dagens anden semifinale.

Best Player i kampen blev Viborg HK’s Christina Pedersen.