Odense Håndbold i finalen!

5. juni 2021

Odense Håndbold kan i morgen bryde deres Santander Final4 forbandelse, når holdet for tredje gang i træk står i finalen med muligheden for at vinde deres første sæt guldmedaljer. Det blev en realitet, da de orangeklædte efter overtid kunne trække sig sejrrigt ud af kampen mod bravt kæmpende Herning-Ikast Håndbold med en to-måls sejr (28-30).

De nyslåede danske mestre kom også tordnende ud af starthullet i dagens anden semifinale og førte med 3 mål efter 2 minutter.

Herefter fandt HIH, der var uden stjernen Fauske, rytmen og halede ind på de orangeklædte i en første omgang, der var ganske lige, og som endte 12-12.

Efter pausethe og peptalk kom holdet fra heden bedst fra start i anden halvleg stærkt anført af en storspillende Stine Skogrand. Helt frem til det 27. minut førte HIH, men så viste især Nycke Groot ved flere lejigheder klassen, og det hele endte 25-25 i ordinær tid, selvom Herning var vanvittigt tæt på i sidste sekund, hvor en Reinhardt-hånd lige akkurrat kom i vejen for de midtjyske finaledrømme.

De første fem minutter i omspillet var langt hen ad vejen lige, lige indtil Sabine Englert med et skud til hovedet drattede om. Den tyske superveteran kom kortvarigt på benene, men måtte kapitulere kort efter, og i dønningerne på målmandskiftet kom Odense på 27-29. Den to måls-føring blev der ikke pillet ved, og det endte med 28-30 efter de næste 5 minutters omspil, og dermed har Groot og Co. muligheden for at vinde klubbens andet trofæ gennem tiderne, og det endda på kun en uge efter ligaguldet kom i hus.

Stort tillykke med finalepladsen, hvor NFH venter. Det er i øvrigt en gentagelse af finalen fra 2018 hvor de gulblusede vandt.