Odense Håndbold vinder Santander Final4!

6. juni 2021

For otte dage siden havde klubben aldrig vundet et trofæ, men nu har holdet fra H.C. Andersens fødeby skrevet deres helt eget eventyr ved at vinde The Double. Liga-guldet kom således i hus sidste weekend, og den totale triumf blev en realitet, da Santander Cup finalen blev vundet med 32-26 over NFH.

De gulblusede kom ellers bedst fra land i kampen, og førte de første 10-12 minutter. Men så kom Odense-toget op i tempo og lignende til tider et express-tog med Althea Rheinhardt og Lois Abbingh som primære lokomotivførere.

17-12 lød pausestillingen på og den velsmurte odenseanske maskine fortsatte i anden omgang, hvor holdet kom op på en syv-målsføring efter små ti minutter. Herefter kom der lidt for meget cruise-kontrol over den, og det kostede på mål-forspringet, der skrumpede som minutterne skred frem. Faktisk så meget at flot kæmpende NFH kom 25-23 med ti minutter igen, og spændingen indfandt sig for alvor i den fase, hvor de mange tilskuere rykkede helt frem på stolesæderne.

Stormen blev dog redet af og de nyslåede danske mestre viste i kampens slutfase, at de bare har været sæsonens bedste hold. 32-26 endte løjerne, der havde Lois Abbingh som topscorer med 11 mål. Den hollandske venstreback blev også kåret til årets pokalfighter af den fremmødte presse. Stort tillykke med den titel og til Odense Håndbold, fordoblingen af trofæhøsten.

I kampen om 3. pladsen tidligere på dagen trak Herning-Ikast Håndbold det længste strå med en sejr på 36-27 over København Håndbold.

x