Så går det løs: 8 hold, men kun 4 pladser

31. oktober 2023

I aften og i morgen går det løs med kvartfinaleserien i Santander Cup for kvinderne. Her kæmper 8 hold om at få plads blandt de 4, der skal deltage i den prestigefyldte Santander Final4 mellem jul og nytår.

Første deltager findes i kampen i aften kl. 18.30 mellem Aarhus United og Nykøbing Falster Håndbold. Hjemmebanefordelen ligger hos aarhusianerne, der endnu har til gode at deltage i et Final4. Omvendt har udeholdet fine traditioner i pokalturneringen, som klubben vandt i 2018, mens holdet også var i finalen i 2020. I indeværende sæson har de to klubber ikke mødtes i Kvindeligaen endnu, men det gør de allerede i næste uge, hvor Aarhus United også er værter. I forrige sæson mødtes holdene 4 gange med 2 NFH-sejre 1 uafgjort og 1 Aarhus United sejr til følge.

I aftenens anden kamp tørner Odense Håndbold sammen med København Håndbold. Odense Håndbold har været i finalen i de seneste 5 udgaver af Santander Final4, som klubben vandt i 2020. København Håndbold har også stået i en finale, og det gjorde holdet i 2017, hvor det blev til sølvmedaljer.

I denne sæson har de to hold spillet en enkelt gang i Kvindeligaen, og her løb Højlund og Co. med begge point efter storsejr på 15 mål på Frederiksberg.

I morgen aften er det så Horsens Håndbold Elites og Viborg HK’s tur. Kampen starter kl. 18.30 på førstnævntes bane, og de to hold har allerede krydset klinger én gang i efteråret, da holdene mødtes i sæsonåbneren med en smal 30-29 sejr til VHK som resultat. Ingen af holdene har løftet trofæet i Santander Final4 regi, men Viborg HK var i 2015 i pokalfinalen, hvilket var året inden, at det første Santander Final4 for kvinder blev afviklet.

Den sidste kvartfinalekamp onsdag aften er lidt af et brag mellem Ikast Håndbold og Team Esbjerg. De to hold topper pt. Kvindeligaen, og midtjyderne har fordel af hjemmebane. Mens Team Esbjerg har vundet de to seneste udgaver af Santander Final4, står Ikast Håndbold noteret for den samlede sejr tilbage i 2019. De to hold har endnu til gode at møde hinanden i denne sæson, men det kommer de så sandelig til i november, hvor holdene tørner sammen intet mindre end 4 gange på 20 dage: 1 gang i Santander Cup, 1 gang i Kvindeligaen og 2 gange i Champions League!

Efter de to holds kamp onsdag aften trækkes der lod direkte til semifinale-konstellationerne på TV 2 Sport, der i øvrigt viser alle fire 4 opgør fra kvartfinale-serien.

x