Skjern Håndbold klar til finalen!

18. februar 2023

Med en overbevisende sejr på 32-26 er Skjern Håndbold i finalen i Santander Cup for første gang siden 2016-udgaven. Den gang hed stedet Gigantium i Aalborg, hvor Bjerringbro-Silkeborg blev besejret i finalen med 27-20, i morgen hedder det Jyske Bank Boxen, hvor finalemodstanderen atter engang kan blive BSH, der senere møder GOG.

Opgøret mod Ribe-Esbjerg HH startede ganske jævnbyrdigt. Holdene fulgtes ad de første 20 minutter hvor stillingen var 7-7. Kampen bar præg af lidt nervøsitet og brændte skud, men mod slutningen af halvlegen fik Skjern Håndbold bedre fat ikke mindst takket været Tangen, der fik scoret fire gange fra det 23. til 30. minut.

Pausestillingen lød på 14-11, og fra anden halvlegs start fortsatte Skjern Håndbold de forberede takter og scorede tre hurtige mål indenfor et par minutter.

Den start på de sidste 30 minutter formåede Ribe-Esbjerg HH ikke at komme sig over, og margenen mellem de to hold blev aldrig på mindre end 6 mål, selvom både Markus Mørk og Elvar Asgeirsson gjorde deres til med hver 4 mål på 4 forsøg i den afsluttende fase.

Hos de grønklædte strålede Emil Bergholt med 5 mål, Eivind Tangen med 7 mål og Alfred Jönsson med 8 mål klarest, selvom hele Skjern-mandskabet løftede niveaet fra første halvleg.

32-26 endte løjerne, og dermed har Skjern Håndbold i morgen muligheden for at vinde klubbens fjerde pokaltrofæ gennem tiderne.