Team Esbjerg gør det igen igen igen!

30. december 2023

Team Esbjerg sidder på pokaltronen. Det blev slået fast med syvtommersøm i dag, da esbjergenserne for imponerende tredje gang i træk vandt Santander Final4 med en finalesejr på 36-26 over NFH. Et sådant vaskeægte pokalhattrick har kun én klub formået at præstere tidligere, og det var Viborg HK i årene 2006, 2007 og 2008.

I dagens finale i en komplet pakket Blue Water Dokken, kom Nykøbing Falster Håndbold bedst fra land, da holdet scorede kampens første mål. Det skulle dog vise sig at være den eneste gang, at holdet fra Sydhavsøerne var i front, da Team Esbjerg overtog styringen stærkt anført af den norske kvartet, Nora Mørk, Henny Reistad, Marit Røsberg Jacobsen og Sanna Solberg, der tilsammen scorede 13 af Team Esbjergs 17 mål i første halvleg mod NFH’s 12.

Fra anden halvlegs start fortsatte de - i Blue Water Dokken hjemmevante - rødklædte spillere med at mose på. De 5 måls pauseføring var efter blot 6 minutters spil vekslet til en 8-målsføring, og så var spændingen for så vidt ude af kampen, til stor glæde for størstedelen af de i alt 3.467 tilskuere. Så det var sådan set bare et spørgsmål om sejrens størrelsen, og den endte på 36-26.

Dermed rundede et fantastisk Santander Final4 kalenderåret af på flotteste vis og et kæmpe tillykke til Team Esbjerg skal der lyde med pokal-hattricket!

Best Player i kampen blev – som tilfældet var i semifinalen i går – Henny Reistad.

I kampen om 3.-4. pladsen viste Odense Håndbold sig en tand for stærke for Viborg HK. 35-32 lød sejrs-cifrene på til de orangeklædte. Best Player i den kamp blev Mie Højlund, der blandt andet scorede 5 gange og leverede 7 assists.