Team Esbjerg kværner sig i finalen

1. april 2023

Dagens anden semifinale fik en fantastisk optakt i JYSK Arena, da både NFH’s og Team Esbjergs tilskuere i den grad var i hopla. Kampen startede således i et inferno af larm, og tryk på kedlerne var der også på selve banen, hvor Team Esbjerg ret hurtigt fik et overtag.

En vigtig årsag til dette var Anna Kristensen i Esbjerg-buret. Målvogteren, der skiftede til klubben for få måneder siden, plukkede bolde lige så nemt som var det faldmodne æbler på en efterårsdag, og med det afsæt kom der gang i rigtig mange Esbjerg-scoringer i den anden ende, hvor i sær verdensstjernen Henny Reistad viste sin klasse.

1.halvleg endte med 21-10 føring til de forsvarende pokalmestre.

I anden halvleg forsøgte NFH alt, hvad de kunne, og holdet fra Sydhavsøerne formåede faktisk at reducere forspringet til 7 mål. Men så greb Team Esbjerg atter fast om taktstokken, og det hele endte med en sejr på 38-27 til Jesper Jensens tropper.

Dermed bliver finalen i morgen en gentagelse af sidste års finale, hvor Team Esbjerg løb med trofæet med en storsejr over Odense Håndbold.

Kampens Best Player blev i øvrigt Anna Kristensen på trods af at hun kun spillede første halvleg.