Team Esbjerg triumferer

27. februar 2022

Foran 2.540 tilskuere i Blue Water Dokken gik Team Esbjerg hele vejen og vandt Santander Final4 med en knusende sikker sejr over Odense Håndbold på 32-21.

Det var ellers de orangeklædte, der kom foran i den lidt forsigtige start på kampen, da det blev 1-0 efter tre minutters spil, men det var så også den eneste gang, at holdet fra Eventyrbyen var i front i finalen. Herefter kom Team Esbjerg toget stille og roligt op i omdrejninger, men det var nu mest forsvarsmæssigt, at det kom til udtryk, da defensiven viste flotte takter med Rikke Poulsen som den helt centrale figur. Efter godt 22 minutter stod hun med en redningsprocent på 60, og det var selvklart medvirkende til, at odenseanerne kun stod noteret for 6 scoringer på dette tidspunkt, mens ”hjemmeholdet” havde scoret 9 gange. 12-9 stod den ved pausen og lettes på hatten i den forbindelse skal der også i forhold til Althea Reinhardt, der efter de 30 minutters spilletid havde en redningsprocent på 47.

Fra anden halvlegs start stod det dog ret hurtigt klart, at Jesper Jensens hold, var de stærkeste på dagen. Målene begyndte at hvisle ind på Odense og pauseføringen på tre mål blev lynhurtigt fordoblet til seks.

Herefter virkede det som om, at det blot var et spørgsmål om sejrens størrelse. Team Esbjerg var her, dér og alle vegne, og havde i Kaja Kamp og Henny Reistad deres bedste markspillere. Ingen af de to overgik dog Rikke Poulsen i målet, der blev ved med at tage flot fra. Så flot at hun til sidst endte med at holde Odense på 21 scoringer, mens holdkammeraterne selv scorede 32 gange i den anden ende.

Poulsen-præstationen kastede også Best Player titlen af sig. Stort tillykke med den udmærkelse.

Og naturligvis et lige så stort tillykke til Team Esbjerg med pokalsejren, der er den anden i klubbens historie.

I kampen om 3. pladsen trak Herning-Ikast Håndbold det længste strå, da det blev til en 30-27 sejr over København Håndbold. Best Player i det opgør blev Simone Petersen.