Årets Leder 2019 - Jens Christensen, Skanderborg Håndbold

12. juni 2019

Prisen ”Årets Leder” gives til en person, der som leder i en dansk Liga-eller divisionsklub har ydet en stor indsats i en årrække for sin klub til gavn for denne og for Dansk Håndbold.

”Årets Leder” udpeges af Divisionsforeningens bestyrelse.

Tidligere modtagere:

2001 Carsten Thygesen, Skjern Håndbold – 2002 Vagn Sørensen, Bjerringbro FH – 2003 Carsten Fynbo Larsen, Horsens HK – 2004 Poul Syberg Pedersen, GOG  - 2005 Bjarne Stenbæk, Slagelse FH – 2006 Klaus Poulsen HF Mors  - 2007 Henning Sørensen, Lemvig Håndbold – 2008 Jens Boesen, KIF Kolding – 2009 Jens Ole Bondrup, HC Midtjylland – 2010 Henrik Mortensen, Randers HK – 2011 Carl Lærke, Roskilde Håndbold, 2012 Torben Væver, Skanderborg Håndbold – 2013 Jan Larsen, Ålborg Håndbold – 2014 Simon Lindhardt, SønderjyskE Herrer – 2015 Jakob Andreasen, Silkeborg Voel KFUM – 2016 Thomas Hylle, Team Esbjerg – 2017 Christian Lynnerup, Bjerringbro-Silkeborg – 2018 John Mikkelsen TTH Holstebro

 

Præmisser for Årets Leder lyder således:

Prisen ”Årets Leder” gives til en person, der som lønnet eller frivillig leder i en dansk Liga-eller divisionsklub har ydet en stor indsats i en årrække for sin klub til gavn for denne og for Dansk Håndbold.

- Det kan der i dette tilfældet sagtens sættes kryds ud for.

”Årets Leder” udpeges af Divisionsforeningens bestyrelse, og kan derfor ikke have sæde heri.

- Ja, dette er nok den åbenlyse årsag til, at årets leder ikke tidligere har fået prisen... Ja, Årets Leder 2019 er Jens Christensen, Skanderborg Håndbold.

Jens Christensen kan om nogen placeres i den kategori af håndboldledere, der har virket i lang tid i håndbolden. Efter selv at have været aktiv spiller i Skanderborg Boldklub, senere Vrold Skanderborg, blev han i 1987 spurgt, om han ville sætte sig i formandsstolen i klubben. Han svarede ja og sidder der den dag i dag stadig, 32 år efter. Han har således om nogen været med til at tegne af de danske klubber, der har været med til at præge håndboldlandkortet på såvel senior som på ungdomssiden. Skanderborg Håndbold, som er klubbens navn i dag, er i høj grad en af de klubber, der gør sig bemærket i dagens Håndbold Danmark. Ikke bare ved at være en af kun 2 klubber med liga hold for både damer og herrer, men også for at have en ungdomsafdeling på højeste niveau, men også med plads til bredde og masser af børn.

Jens har altid været en aktiv person i Skanderborg, og har blandt andet været i byrådet, hvor han har haft titler som viceborgmester og formand for fritidsnævnet. Han er har altid været aktiv ved byens andet varemærke Smuk Fest, hvor mange har fået serveret sin morgenmad på Campen af Jens og sit faste crew.

Det har dog altid været håndbolden, der har trukket mest. Børnene, Peter, Morten og Lars er blevet fulgt, og nu er det børnebørnene, der slår deres folder i Skanderborg Håndbold, og de bliver fulgt på lige fod. Alt dette gør, at Jens i sit virke i dansk håndbold altid er opdateret på alt lige fra de mindste børn til de professionelle i ligaerne.

Jens har udover sine 32 år som formand for Skanderborg Håndbold siddet i Divisionsforeningens bestyrelsen fra 1998 til 2018. Først som menig medlem, siden som næstformand og i 10 år, som formand for de danske elite klubbers fællesskab. Her evnede han til en hver tid at kunne lægge klubkasketten og tage fællesskabets hat på. Stor respekt for det.

At prisen så kommer i sæsonen hvor Skanderborg Håndbolds ligaherrer slår alle rekorder, spiller sig i Final4 finalen, kommer i slutspillet og i gennem hele sæsonen gang på gang driller de helt store, understreger bare, at det er fuldt fortjent at årets leder 2019 er Jens Christensen.

x