Årets Leder 2020 - Kenneth Sahlholdt, Nykøbing F. Håndboldklub

18. juni 2020

Prisen ”Årets Leder” gives til en person, der som leder i en dansk Liga-eller divisionsklub har ydet en stor indsats i en årrække for sin klub til gavn for denne og for Dansk Håndbold.

”Årets Leder” udpeges af Divisionsforeningens bestyrelse.

Tidligere modtagere:

2001 Carsten Thygesen, Skjern Håndbold – 2002 Vagn Sørensen, Bjerringbro FH – 2003 Carsten Fynbo Larsen, Horsens HK – 2004 Poul Syberg Pedersen, GOG  - 2005 Bjarne Stenbæk, Slagelse FH – 2006 Klaus Poulsen HF Mors  - 2007 Henning Sørensen, Lemvig Håndbold – 2008 Jens Boesen, KIF Kolding – 2009 Jens Ole Bondrup, HC Midtjylland – 2010 Henrik Mortensen, Randers HK – 2011 Carl Lærke, Roskilde Håndbold, 2012 Torben Væver, Skanderborg Håndbold – 2013 Jan Larsen, Ålborg Håndbold – 2014 Simon Lindhardt, SønderjyskE Herrer – 2015 Jakob Andreasen, Silkeborg Voel KFUM – 2016 Thomas Hylle, Team Esbjerg – 2017 Christian Lynnerup, Bjerringbro-Silkeborg – 2018 John Mikkelsen, TTH Holstebro - 2019 Jens Christensen, Skanderborg Håndbold

 

Præmisser for Årets Leder lyder således:

Prisen ”Årets Leder” gives til en person, der som lønnet eller frivillig leder i en dansk Liga-eller divisionsklub har ydet en stor indsats i en årrække for sin klub til gavn for denne og for Dansk Håndbold.

Motivation af årets leder 2020

Årets leder 2020 startede håndboldkarrieren som en ung og lovende talentfuld spiller og kom helt frem til deltagelse på Y-landsholdet. En alvorlig knæskade gjorde dog, at håndboldkarrieren måtte lægges om, og han valgte tidligt at gå trænervejen. Som så mange andre startede dette med udgangspunkt i GOGs træner miljø, men inden han helt slog igennem her, blev han hentet til Holstebro, som landets dengang yngste cheftræner.

Han har nu været ligatræner i snart 20 år – og vejen er siden Holstebro gået forbi klubber som Horsens HK, tilbage til GOG som siden blev til Odense, det hollandske landshold og nu til Nykøbing Falster.

Nu kan vi vist godt afsløre at årets leder er Kenneth Sahlholdt eller bare Salle.

Salles rolle i håndbolden i dag er meget andet end at være træner. Han har en meget aktiv rolle i det daglige kommercielle arbejder omkring NFH, og han er utroligt vellidt alle steder han kommer – også uden for Nykøbing. Han har et kæmpe håndboldnetværk og et lige så stort håndboldhjerte, og stiller altid op hvis nogen har brug for hjælp, hvad enten det er til et kursus på banen eller til en fortælling om håndbolden udenfor banen.

Hvis man ikke kender ham, ville man hurtig tænke, at der ikke er andet i livet for ham end håndbold. Det er vi nu heller ikke sikre på at der er, og så er det jo godt at Mette og resten af familien er med på det og er lige så passionerede.

Salle har haft en kæmpe betydning for den udvikling projektet NFH har gennemgået de sidste 10 år. Og kan sammen med Henrik, Søren, Ib, Kristian m.fl. være stolte over det projekt, hvor et gennemgående tema hele tiden har været ”for meget fest for lidt håndbold”, og så kender vi andre Salle igen… Han går nemlig aldrig af vejen for hyggelig samvær og går altid forrest med højt humør og gode historier.

 

Stort tillykke til årets leder 2020: Kenneth Sahlholdt

 

x