Årets leder 2023

25. september 2023

I forbindelse med eliteklubbernes årsmøde i dag er Årets leder 2023 blevet fundet.

Præmisser for Årets leder lyder således:

Prisen ”Årets leder” gives til en person, der som lønnet eller frivillig leder i en dansk Liga eller divisionsklub har ydet en stor indsats i en årrække for sin klub til gavn for denne og for Dansk Håndbold.

”Årets leder” udpeges af Tophåndbolds bestyrelse, og kan derfor ikke have sæde heri.

Motivation af Årets leder 2023

Titlen som Årets leder skal ikke bruges og har aldrig været brugt som en anerkendelse, man får på vej ud ad døren. Som man kan se på listen af tidligere modtagere, så er den lige så tit brugt som et klap på skulderen for ”en god start – fortsæt det gode arbejde”. Det er selvfølge sagt med et glimt i øjet, da netop en af præmisserne går på, at man har virket i en årrække for sin egen klub og for dansk håndbold.

Årets modtager har haft en markant rolle i dansk kvindehåndbold i 20 år. Som klubejer og bestyrelsesformand har vi at gøre med en dedikeret klubleder, der stille og roligt, men ambitiøst sikkert har præget udviklingen af sin klub op gennem rækken. Helt fra bunden af ligaen og helt op den til europæiske top.

Årets prismodtager har haft det gode overblik til, at man sideløbende med den sportslige udvikling også har investeret i en organisation, der kan understøtte de ambitioner, man har haft og til stadighed har. Denne løbende udvikling har betydet en stærk ejerkreds og en fantastisk stærkt lokal partneropbakning. Dertil hører naturligvis også en stærk administration, som også har udviklet sig på hele rejsen.

Titlen som Årets Leder 2023 går til Bjarne Pedersen fra Team Esbjerg!

Bjarne Pedersen tiltrådte som klubejer og bestyrelsesformand i Team Esbjerg i 2005, så det er sig selv en imponerende bedrift. Bjarne har siden udvidet ejerkredsen med flere stærke lokale forretningsfolk. En loyal ejerkreds med god anciennitet, som sammen står stærkt, men også en ejerkreds med en meget tydelig leder.

Bjarne har hele tiden holdt fast i mottoet ”mange bække små”, og det er meget tydeligt, at alle i Esbjerg bakker op om projektet Team Esbjerg, med det de kan. Det har skabt et meget stabilt fundament, der understøtter et af de bedste danske og dermed også europæiske og dermed også verdens bedste kvindehold.

At udviklingen har været sikker og kontrolleret understreges også yderligere af, at klubben siden de vandt deres første danske mesterskab i sæsonen 2015/2016, har holdet konstant været blandt de allerbedste i Danmark, og de sidste mange år også været fast deltager i Champions League. Team Esbjerg er samtidig en af de klubber, alle andre kigger på for at se, hvad det kræver for at være bedst.

Tidligere modtagere

2001 Carsten Thygesen, Skjern Håndbold – 2002 Vagn Sørensen, Bjerringbro FH – 2003 Carsten Fynbo Larsen, Horsens HK – 2004 Poul Syberg Pedersen, GOG  - 2005 Bjarne Stenbæk, Slagelse FH – 2006 Klaus Poulsen HF Mors  - 2007 Henning Sørensen, Lemvig Håndbold – 2008 Jens Boesen, KIF Kolding – 2009 Jens Ole Bondrup, HC Midtjylland – 2010 Henrik Mortensen, Randers HK – 2011 Carl Lærke, Roskilde Håndbold, 2012 Torben Væver, Skanderborg Håndbold – 2013 Jan Larsen, Ålborg Håndbold – 2014 Simon Lindhardt, SønderjyskE Herrer – 2015 Jakob Andreasen, Silkeborg Voel KFUM – 2016 Thomas Hylle, Team Esbjerg – 2017 Christian Lynnerup, Bjerringbro-Silkeborg – 2018 John Mikkelsen TTH Holstebro, 2019 Jens Christensen, Skanderborg Håndbold – 2020 Kenneth Sahlholdt, Nykøbing Falster Håndbold – 2021 Gunnar Bruhn Simonsen, Mors-Thy Håndbold – 2022 Peter Andersen, HC Midtjylland

x