Dansk håndbold går sammen mod matchfixing

2. oktober 2018

På initiativ fra Håndbold Spiller Foreningen går Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen Håndbold sammen om en ny app, hvor man anonymt kan rapportere mistanke om matchfixing.

Inden denne sæson lancerede Håndbold Spiller Foreningen et initiativ til at udbrede appen "Red Button", og nu bakker Dansk Håndbold Forbund og Divisionsforeningen Håndbold op om initiativet, således det er et samlet håndbold Danmark, der står som afsender på budskaberne og implementeringen.

Red Button er et værktøj, der kan anvendes anonymt til at indrapportere forsøg på eller mistanke om matchfixing i dansk håndbold. Alle indrapporteringer havner via en krypteret forbindelse hos Anti Doping Danmark, der efterfølgende vil vurdere, om der skal foretages en undersøgelse. Målet er, at 450 håndboldspillere i Danmarks to bedste rækker for herrer og damer skal have appen. I appen findes der ligeledes et adfærdskodeks, som skal være med til at beskytte håndboldsporten.

Formand i Håndbold Spiller Foreningen Lean Bach-Nielsen udtaler:

"Det er overordentligt positivt, at vi i dansk håndbold kan samles om samarbejdet i kampen mod matchfixing. Vi har et fælles mål om at holde matchfixing ude af sporten, og med Red Button, så findes der nu et værktøj, som spillerne kan anvende, hvis de skulle blive kontaktet eller oplever noget, der kan relateres til matchfixing."

Formand i Divisionsforeningen Håndbold Kasper Jørgensen udtaler:

"Det er naturligt for os fra klubsiden at bakke op om et projekt som dette, som er med til at beskytte vores sport. Vi er sikre på, at vejen frem er mere information direkte ud til spillerne, hvilket Red Button også bidrager til."

Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund Morten Stig Christensen siger:

"Matchfixing er heldigvis ikke et stort problem i dansk håndbold, men det er et emne, som vi tager meget seriøst. Derfor bakker vi også op omkring projektet med Red Button."

Der er allerede i indeværende sæson foretaget flere klubbesøg, hvor appen har været på dagsordenen, og de næste klubber, som står til at få besøg af Håndbold Spiller Foreningen, er Silkeborg-Voels ligadamer og sølvvinderne fra sidste sæson i herreligaen Bjerringbro-Silkeborg.

x