DDI’s landshold søger holdkammerater

28. juli 2023

De danske håndboldlandshold for døve og hørehæmmede, samt CI-brugere har brug for flere holdkammerater for at fastholde og styrke Danmarks position i verdenstoppen.

Der har i starten af juli været afviklet et flot håndbold-VM i Frederiksberg Hallerne, hvor den manglende bredde på herrelandsholdet blev udslagsgivende for, at de sluttede udenfor medaljerækkerne, mens kvindelandsholdet er forsvarende verdens- og deaflympiske mestre.

Til begge hold – og på landsholdene under Dansk Døve-Idrætsforbund generelt – håber formand Michael Weber Steenberg, at klubfolk og håndbold-Danmark vil hjælpe med at oplyse unge døve, hørehæmmede og CI-brugere om muligheden for at deltage på døvelandsholdet.

Tegnsprog ikke et krav

Begge landshold består i dag af både døve, hørehæmmede og CI-brugere, så både tegnsprog og talesprog er i spil som kommunikationsform. Og der er altid tolke til stede.

”Jeg kunne ikke et eneste ord på tegnsprog, da jeg tog til min første samling, men på holdet er der en enorm vilje og lyst til at forstå hinanden, så det er ikke et problem. Der er selvfølgelig andre udfordringer på banen, når det ikke er alle mine holdkammerater, jeg lige kan kommunikere præcist med, men det bliver bedre for hver gang, vi er samlet,” siger CI-bruger Malthe Qvortrup, der tog en plads på All Star holdet til VM og til daglig spiller for U19 i TMS Ringsted.
”Jeg håber, at der er flere som mig, der bare ikke har hørt om muligheden for at komme på DDI-landsholdet, og som har lyst til at blive en del af vores hold, så vi kan rykke landsholdet til næste niveau og komme endnu tættere på verdenstoppen.”

Spred budskabet

Der er ingen tvivl om, at fællesskaber er vigtige, og netop det er også et centralt omdrejningspunkt på landsholdene under Dansk Døve-Idrætsforbund.

Formand Michael Weber Steenberg siger:

”Vi ved, at der er flere derude i klubberne med høretab, og vi håber, at de har lyst til at repræsentere Danmark og forstærke vores landshold. Samtidig tilbyder vi også et unikt fællesskab, hvor den her gruppe af unge mennesker kan møde ligesindede, og det er med til at skabe øget trivsel,” siger formand og fortsætter:
”Jeg håber, at de mange gode klubfolk i håndbold-Danmark vil hjælpe os med at nå længere ud og finde flere holdkammerater til vores landshold.”

Har du et ungt menneske i din håndboldklub, der har lyst til at høre mere om mulighederne under DDI, så kan de kontakte:

Herrelandsholdet træner Kim Næsby på tlf. 42497055
Kvindelandsholdet træner Helle Brixen på tlf. 61357333
Formand Michael Weber Steensberg på tlf. 31220904 (sms)
Næstformand Janni Møller Thomsen på tlf. 22355225

Læs mere om Dansk Døve-Idrætsforbund på Deafsport.dk

De internationale krav for at kunne stille op på landsholdene under DDI er, at man skal have en hørelse, der er dårligere end 55 dB på begge ører.

x