H.K.H. Kronprinsessen og Mikkel Hansen overrækker ny Antibulli-pris til Dansk Håndbold Award

28. maj 2018

I 2016 gik H.K.H. Kronprinsessen og Mikkel Hansen sammen om at bekæmpe mobning i børnehåndbolden. Nu hylder de sammenhold og fællesskab med den nye Antibulli-pris, som går til børneafdelingen i en af de mange håndboldklubber, som gør en stor indsats for at skabe et stærkt børnefællesskab.

Der skal være plads til alle børn på håndboldbanen, og det skal frem for alt være sjovt at gå til håndbold. Det var udgangspunktet, da Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning i 2017 lancerede Antibulli Håndbold, som er et træningssite til børnehåndboldtrænere med gratis øvelser, redskaber og gode råd til at styrke sammenholdet. Nu er projektet knopskudt med Antibulli-prisen, som hylder arbejdet for at skabe stærke fællesskaber i børnehåndbolden.

Kronprinsessen og Mikkel Hansen vil sammen overrække prisen til Dansk Håndbold Award den 4. juni i Viborg. Prisen vil gå til børneafdelingen i en klub, som arbejder for at styrke fællesskabet på og uden for banen – både på de enkelte hold og på tværs af hold og årgange. Med prisen følger 20.000 kroner til en fællesskabende aktivitet for alle klubbens børnehold.

Alle håndboldklubber i landet har haft mulighed for at indstille sin børneafdeling til Antibulli-prisen. Repræsentanter for Mary Fonden og MH24 har sammen med tidligere ungdomslandsholdstræner Claus Hansen udvalgt årets vinder af Antibulli-prisen, som offentliggøres til awardshowet i ViboCold Arena i Viborg den 4. juni.

Juryen har i udvælgelsen af vinderen lagt vægt på, at børneafdelingen støtter trænerne i at have øje for børnenes trivsel, har fokus på inddragelse af forældrene og bevidst arbejder for at skabe en klubkultur med plads til alle børn – uanset færdigheder på banen.

Fakta om Antibulli Håndbold
- sammenholdet vinder altid

Trivsel og god børnehåndbold går hånd i hånd. Det samme gør trivsel og et stærkt børnefællesskab. Men gode børnefællesskaber opstår ikke altid af sig selv. De kræver en aktiv indsats fra dem, der er involveret både på og uden for håndboldbanen – spillere, trænere og forældre.

Derfor har Mary Fonden og MH24 – Foreningen Mikkel Mod Mobning skabt Antibulli Håndbold, som er et træningssite til børnehåndboldtrænere med konkrete øvelser, gode råd og redskaber, der gør det let at arbejde med sammenholdet og det gode børnefællesskab på både hold- og klubniveau. Alle elementer i Antibulli er gratis og frit tilgængelige på antibulli.dk.

Antibulli Håndbold kombinerer erfaringer fra antimobbe- og trivselsindsatser med erfaringer fra håndboldverdenen. Grundtanken er, at et stærkt sammenhold og gode børnefællesskaber forebygger eksklusion og mobning.

x