Ny stor tv-aftale indgået med TV2

6. april 2024

DanskHåndbold, Divisionsforeningen/Tophåndbold og TV2 er nået til enighed om en ny og økonomisk forbedret tv-aftale for både A- og U-landshold, liga, 1. division og pokalturnering for både mænd og kvinder. Aftalen løber fra 2025 til 2030.

Dansk håndbold vil også i de kommende år være massivt til stede på tv-skærmene hos danskerne. DanskHåndbold, Divisionsforeningen/Tophåndbold og TV2 er nemlig nået til enighed om en ny og økonomisk forbedret tv-aftale for både A- og U-landshold, liga, 1. division og pokalturnering for både mænd og kvinder.

Aftalen begynder, når den nuværende udløber og gælder dermed fra 1. juli 2025 og løber til 30. juni 2030.

- Tv-aftalen med TV2 er indgået på baggrund af deres bud omkring eksklusivitet for alle rettigheder og byder på en forbedret økonomisk aftale for håndbolden. Vi har altid haft et fantastisk samarbejde med TV2. Faktisk er samarbejdet afgørende for håndbolden i Danmark. Vi har naturligvis store forventninger til den kommende aftale, og ser frem til det fortsatte solide samarbejde, siger administrerende direktør i DanskHåndbold, Henrik M. Jacobsen.

Divisionsforeningen/Tophåndbold glæder sig også over, at håndbold fortsætter med at være en populær vare blandt utallige tv- og streamingmuligheder.

- I en tid hvor danskernes tv-vaner rykker mod streaming, er det befriende og stærkt, at sporten - og i vores tilfælde håndbolden - stadigvæk er så god en vare, at den er interessant for en tv-station som TV2. Når det er sagt, glæder vi os til en ny fælles rejse mod den mere digitale tv-oplevelse, og vi ser ingen bedre partner at samarbejde med og udvikle os med end TV2, siger direktør i Divisionsforeningen/Tophåndbold, Thomas Christensen og tilføjer:

- Næsten ingen kan huske håndbolden, før den kom på TV2, og ingen partner har så meget overlap med vores kundegruppe som TV2. Dansk håndbold har med både landshold og klubhold skubbet til seeroplevelsen. Vi er kommet tættere på spillerne, trænerne, dommerne og klubberne. Der kan ikke tegnes et mere perfekt makkerskab. Så vi er utrolig glade for, at vi fortsat skal dyrke partnerskabet med TV2 indtil 2030.

- Jeg vil også gerne rose klubberne for den åbenhed, de har udvist gennem de sidste 20 år. Den interesse og nysgerrighed der har været for udvikling, og den velvillighed der altid har skinnet igennem, når en skør idé er kommet på bordet, har været imponerende. Det har været med til konstant at udvikle produktet til inspiration for andre Tv-kanaler i hele verden, og er nu med til at sikre, at vi stadig er på landsdækkende flow-tv i Danmark mange år endnu.

Hos TV2 er man ligeledes begejstret for at kunne fortsætte med at sende dansk tophåndbold til de mange seere, som gang på gang tænder for tv-og streamingsignalet fra de danske haller. Præcis som man har gjort det siden 1998.

- Rettigheden til de danske håndboldligaer og landsholdene er en hjørnesten i TV2's portefølje af sportsudbud. Håndbold er en markant del af vores DNA, og vi har i al beskedenhed Danmarks mest dedikerede og passionerede håndboldredaktion og nogle af verdens bedste til at producere de mange kampe. Derfor er jeg glad for, at vi nu kan præsentere en ny aftale med et femårigt perspektiv, som giver mulighed for at tænde det lange lys og udvikle produktet yderligere, siger Frederik Lausen, sportsdirektør på TV2.

-Det, er jeg sikker på, er godt for alle, der brænder for håndbolden, og vi glæder os til det fortsatte samarbejdet med klubberne og landsholdene til gavn for de mange håndboldfans i Danmark, tilføjer han.

x