Nye regler - det hurtige overblik

29. august 2022

Sæsonen 2022/23 står for døren, og det bliver med tre nye regler indført.

Få det hurtige overblik her:

Passivt spil

Efter at der er markeret for passivt spil, er antallet af maksimalt tilladte afleveringer sænket fra 6 til 4. Det tæller også som en aflevering, hvis en afslutning bliver blokeret af en forsvarsspiller.

Hurtigere opgiverkast

Når der er scoret, skal opgiverkastet ikke længere ske midt på banen, men må foregå alle steder i en ny midtercirkel på fire meter i diameter. Samtidig må opgiverkastet gerne tages, mens spilleren er i løb. Ingen modstandere må opholde sig i midtercirklen under opgiverkastet.

Skud i hovedet

Direkte 2 minutters udvisning til en spiller, som har frit skud og skyder på mål i en ”åbent spil situation”, og rammer målvogteren i hovedet. Rammer en spiller målvogteren i hovedet på straffekast eller frikast efter tid, vil det fortsat udløse et rødt kort.

Særligt i forhold til straf

•Frit skud betyder, at hvis der begås en forseelse, der medfører et frikast eller et straffekast, mod skytten, gælder reglen ikke.

•Åbent spil situation” betyder, at der ikke må befinde sig en forsvarsspiller mellem skytten og målmanden.

• Målvogterens hoved skal være første punkt for kontakt med bolden.

• Reglen gælder ikke, hvis målmanden bevæger sit hoved i retning af bolden.

• Hvis målmanden forsøger at vildlede dommerne til at tro, at han/hun er ramt i hovedet med bolden uden at være det straffes for usportslig opførsel.

x