Øget fokus på samarbejde hos klubberne i HTH Ligaen

30. december 2020

Klubledelserne ønsker at rykke tættere sammen i kampen om at generobre pladsen som verdens bedste liga

Efter kvindernes VM i Japan retter håndbold-Danmark igen fokus på de hjemlige turneringer og de danske klubber. I den forgange weekend afvikledes vinterhalvårets højdepunkt i form af Santander Final4, hvor Holstebro og Gråkjær Arena lagde halvgulv til de sidste pokalkampe. Stort tillykke til Herning-Ikast Håndbold med trofæet og stor tak til alle klubber for aktiv medvirken til en god event.

Nytårsdag, 1. januar, åbner HTH Ligaen så igen. Det sker med et brag, når København Håndbold og Nykøbing Falster tørner sammen i Frederiksbergs Hallerne.

Mens spillerne har trænet, spillet og kæmpet inden for stregerne, har ledelserne i de 14 ligaklubber de seneste måneder haft gang i et øget strategisk samarbejde sammen med Divisionsforeningen Håndbold.

-Klubberne har lagt en stor indsats for dagen for at drøfte større fællesskab klubberne imellem, fælles branding, brug af data, udveksling af idéer, både kommercielt og omkring kampafvikling, siger Divisionsforeningens direktør Thomas Christensen. Arbejdet fortsætter i de kommende måneder, og der er områder, hvor det allerede vil udmønte sig i konkrete tiltag inden for det næste halve år.

-Vi har også set på kvindehåndbolden generelt. Ikke bare i klubberne, og derfor har Dansk Håndbold Forbund også været inddraget i en del af arbejdet til gavn for begge parter, fortsætter Thomas Christensen, der glæder sig over kvinde-klubbernes engagement i arbejdet, og det udbytte det allerede har skabt med større interaktion mellem de enkelte klubber og større kendskab til hinanden på ledelsesplan.

Turneringsstrukturen forbliver uændret

Ledelserne i de 14 klubber har også benyttet møderne til at se nærmere på turneringsstrukturen i HTH Ligaen. 

Herom siger H. C. Warrer, direktør i Team Esbjerg:

-Vi har haft en god og saglig diskussion om både muligheder og udfordringer i turneringsstrukturen, som blev indført for halvandet år siden. Der er bred enighed om den fælles konklusion, der lyder, at vi har en god struktur, med gode muligheder for at de bedste spillere kan blive bedre og ikke mindst at de næste kan udvikle sig. Vi ønsker derfor at fortsætte som nu med en stærk tro på, at vi kan styrke både det sportslige og det kommercielle fundament i vores klubber. Til at understøtte dette har vi givet hinanden håndslag på, at vi er klar til at stille krav til hinanden i alle forhold uden for banen. Den proces glæder vi os nu til at forsætte, siger direktøren, der står i spidsen for den klub, der i løbet af foråret repræsenterer dansk dame håndbold i Champions League og skal spille flest mulige point ind til Danmark.

x