8. juni 2017
Prisen ”Årets leder” gives til en person, der som leder i en dansk Liga eller divisionsklub har ydet en stor indsats i en årrække for sin klub til gavn for denne og for Dansk Håndbold.
”Årets leder” udpeges af Divisionsforeningens bestyrelse.
Tidligere modtagere: 2001 Carsten Thygesen, Skjern Håndbold – 2002 Vagn Sørensen, Bjerringbro FH – 2003 Carsten Fynbo Larsen, Horsens HK – 2004 Poul Syberg Pedersen, GOG - 2005 Bjarne Stenbæk, Slagelse FK – 2006 Klaus Poulsen HF Mors - 2007 Henning Sørensen, Lemvig Håndbold – 2008 Jens Boesen, KIF Kolding – 2009 Jens Ole Bondrup, HC Midtjylland – 2010 Henrik Mortensen, Randers HK – 2011 Carl Lærke, Roskilde Håndbold, 2012 Torben Væver, Skanderborg Håndbold – 2013 Jan Larsen, Ålborg Håndbold – 2014 Simon Lindhardt, SønderjyskE Herrer – 2015 Jakob Andreasen, Silkeborg Voel KFUM – 2016 Thomas Hylle, Team Esbjerg.
Årets modtager af prisen som årets leder er om nogen en der opfylder de to grundforudsætninger. Nemlig det at have ydet en stor indsats over en årrække og en indsats for hele dansk håndbold. Årets leder 2017 går til en af de ledere, der har haft håndbold som profession i længst tid. Ja faktisk siden år 2000. Som hos så mange andre håndboldledere har dennes opgaver også spredt sig vidt og bredt over forskellige områder, som det jo kræves, hvis en håndbold organisation skal lykkes.
Ved siden af den professionelle gerning har forenings håndbolden også altid talt og årets prismodtager har også altid været aktiv i den lokale klub, også som træner.
På det fælles håndbold plan i Danmark har det primært været det sportslige område der har haft første prioritet. Og det har de sidste mange år været stort set umuligt at nedsætte en arbejdsgruppe med sportsligt indhold uden at placere årets leder i denne. Det hvad enten det handler om struktur eller turneringsplanlægning, og om det handler om herrer eller damer. Årets prismodtager evner nemlig som få at se på helhederne og ikke kun på sit eget udgangspunkt. Der er derfor også altid tid til kollegaerne fra andre klubber, hvis nogle står med nogle udfordringer og mangler viden fra en erfaren kollega. Dette gælder også på en hel række internationale forhold og viden om deltagelse i f.eks. Champions League.
Det er dog herrehåndbolden, der har trukket mest og arbejdet med at opbygge en af nutidens mest dominerede klubber i dansk håndbold. Årets leder 2017 har en kæmpe andel i det projekt, der i dag kendes under BSV eller Bjerringbro-Silkeborg. Med hans udgangspunkt fra Bjerringbro FH var han nemlig med i det arbejde, der med naboklubben Silkeborg Voel KFUM blev til dette i efteråret 2005. Med hans egenskaber og blik for især sport og økonomi kan han rolig tage noget af æren for dette projekt.
Årets leder 2017 er Christian Lynnerup, Bjerringbro-Silkeborg
Christian startede som håndboldspiller i Rødkærsbro IF og kom til Bjerringbro KFUM som drenge spiller. Christian har fra starten taget aktiv del af livet i Bjerringbro, og har siden sin aktiv karriere altid været træner i Bjerringbro. De sidste år har det været de ældste af hans døtre der har haft æren, men fra næste sæson bliver den mindste af de tre piger der får glæden. Christian har også siddet med i ledelsen omkring Bjerringbro Idrætspark.
Fra foreningslivet i og omkring Bjerringbro lyder der følgende:
”Christian er arbejdsom, flittig, omhyggelig og med flair for tal – han er vedholdende vellidt og entusiastisk. Han har været med i alle årene i både Bjerringbro FH og siden hen i Bjerringbro-Silkeborg og er om nogen manden bag den flotte forretning som Bjerringbro-Silkeborg er i dag. Dertil kommer det så også at Christian er en super fyr, man godt kan lide ar være sammen med.”
Hvor begrebet verdens heldigste stregspiller kommer fra, kan han måske selv fortælle, og hvis ikke han vil det, kan han måske fortælle om opskriften på hvordan man finde alt den energi der kræves for at løbe solen sort.