Årets Mandlige Håndboldspiller 2022/2023

27. marts 2023

43% af spillerne tager ikke fejl - Simon Pytlick er kåret som Årets Mandlige Håndboldspiller 2022.

Kåringen fandt sted den 25. marts til GOG’s sidste grundspilskamp mod Skanderborg-Århus Håndbold. Spillerrådgiver Kresten Blæsild var til stede for at overrække Simon Pytlick vandrepokalen samt gave fra STATE.

Det er den største individuelle danske hæder, en mandlig håndboldspiller kan få. Ikke blot opnår Simon Pytlick en plads i historiebøgerne sammen med prominente navne som Lars Christiansen, Kasper Hvidt, Mikkel Hansen og Niklas Landin. Men også fordi at det er spillerne fra HTH Herreligaen, 1. division og de danske udlandsprofessionelle, der nominerer og kårer Årets Håndboldspiller. De sande eksperter, nemlig spillerne selv. I alt stemte over 400 spillere, og 22 forskellige spillere modtog stemmer til kåringen. Simon Pytlick er den sjette GOG-spiller i historien til at modtage hæderen.

2022 var for Simon Pytlick et eminent håndbold år, hvor den 22-årige bagspiller med sine dynamiske bevægelser og eksplosive spillestil bragede mål ind på samlebånd. En suveræn førsteplads i grundspillet med GOG blev i midten af juni vekslet til et dansk mesterskab – det første DM-guld til GOG i 15 år. Simon fik i oktober 2022 også debut for det danske herrelandshold, og afsluttede kalenderåret med at blive udtaget til VM 2023 – hvor Danmark i øvrigt vandt guld, og Simon Pytlick kom på All Star-holdet som bedste venstre back.

Simon har i den grad gjort sig fortjent til den kæmpe anerkendelse, det er at blive udvalgt af sine konkurrenter og kollegaer på banen. Stort tillykke, Simon!

Stemmefordelingen for Årets Mandlige Håndboldspiller 2022:

Simon Pytlick, GOG, 43,4% af stemmerne

Magnus Saugstrup, SC Magdeburg, 16,7% af stemmerne

Mathias Gidsel, GOG/Füchse Berlin, 15,1% af stemmerne.

 

x